Zilele trecute, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a lansat ideea că formatul Ligii 1 s-ar putea modifica chiar din sezonul viitor, dacă Liga va face federației această propunere. De altfel, șeful de la Casa Fotbalului a declarat că FRF a dorit creșterea numărului de echipe din Liga 1 și în trecut.
Cel mai probabil modificarea numărului de echipe din Liga 1 va fi subiectul unei alte ședințe după încheierea acestui sezon. Regulamentul în vigoare nu permite ca numărul de echipe participante în prima ligă să fie modificat de pe un sezon pe altul, iar ca atare acest lucru nici nu a fost luat în calcul la ședința de astăzi.
https://i.eurosport.com/2020/01/15/2753550.jpg
Romanian Liga I
Grigore Turda, tot mai aproape de FCSB! "Nu mă pot împotrivi transferului"
IERI LA 09:50

16 echipe în Liga 1 din 2021-2022

Totuși, revenirea la un sistem cu mai multe echipe prinde contur. Se pare că majoritatea conducătorilor ar agrea o competiție cu 16 echipe, chiar dacă asta ar însemna ca banii proveniți din drepturile de televizare să fie mai puțini pentru fiecare grupare.
Dar acest lucru ar urma să se întâmple abia din sezonul 2021-2022 și în nici un caz din sezonul viitor așa cum s-a vorbit zilele trecute. Astfel, Liga 1 se va juca cel mai probabil după aceleași reguli și în sezonul viitor, iar promovarea și retrogradarea din acest final vor decurge conform palnului inițial.
Evident, dacă se va hotărî până la urmă creșterea numărului de echipe din prima ligă de la 14 la 16, vor urma alte consultări pentru a se stabili sistemul de desfășurare. Se pare că FRF dorește în continuare un sistem cu play-off și play-out, în ciuda faptului că tot mai multe voci din fotbal susțin revenirea la un sistem clasic.
Rămâne de văzut ce vor hotărî șefii fotbalului românesc în perioada următoare, dar cert este că momentan nu s-a pus în discuție modificarea formatului din prima ligă. Principalul obiectiv al celor de la LPF este încheierea acestui campionat în condiții normale, adică cu disputarea tuturor meciurilor rămase atât în play-off cât și în play-out, urmând ca în viitorul apropiat să fie luată în calcul mai serios chestiunea numărului de echipe din Liga 1.
Romanian Liga I
FCSB ar fi anunțat FRF că nu se poate prezenta la meciul cu Voluntari. Meci pierdut la masa verde
25/10/2021 LA 14:38
Romanian Liga I
Noul Belodedici, spre FCSB. Marele pariu al lui Edi Iordănescu
25/10/2021 LA 08:38