Deși echipele nou-promovate ar trebui să joace primul meci acasă, UTA Arad a solicitat să dispute meciul din prima etapă în deplasare, întrucât lucrările la stadionul Francisc Neumann nu vor fi terminate la timp. Pentru a reprezentantele în cupele europene, în primele 6 etape să nu aibă loc meciuri între echipele care joacă în Champions League și Europa League.
De asemenea, echipele care își dispută meciurile pe același stadion nu vor putea juca acasă în cadrul aceleiași etape.

Programul complet al primei etape

Romanian Liga I
CFR, victorie norocoasă la Arad. UTA a ratat ocazii ireale! Petrescu: "Nimeni nu o să mai bată aici"
26/09/2021 LA 20:20
  • Clinceni - CFR Cluj
  • Dinamo - Hermannstadt
  • Poli Iaşi - Chindia
  • FC Argeş - FC Botoşani
  • FC Voluntari - Gaz Metan
  • Viitorul - UTA
  • Astra - FCSB
  • Sepsi - Craiova

Modificări în sistemul competițional

Liga 1 s-a mărit la 16 echipe, astfel că sezonul regulat va avea 30 de etape. În urma acestuia, primele 6 formații clasate vor juca între ele în play-off, pe sitem tur-retur.
Cele 10 formații de pe locurile 7-16 vor evolua în play-out, dar se vor întâlni o singură dată între ele, adică vor fi 9 etape, ceea ce înseamnă că jumătate dintre echipe vor juca câte 5 meciuri acasă și 4 în deplasare, iar celalată jumătate, invers.
O altă noutate este faptul că primele 2 echipe clasate la finalul play-out-ului vor disputa un meci de baraj, iar câștigătoarea se va duela cu ocupanta ultimului loc care duce în Europa League din play-off (locul 3 sau 4, în funcție de cine va câștiga Cupa României). Învingătoarea din acest duel va fi ultima reprezentantă a României în cupele europene.
Această măsură a fost luată pentru a oferi o miză și echipelor din play-out, care au astfel posibilitatea să ajungă în Europa, dar decizia a nemulțumit multă lume importantă din fotbalul românesc. Practic, echipa de pe locul 8 ar putea juca în Europa League în dauna echipei care va termina campionatul pe locul 3.
Și la retrogradare lucrurile s-au modificat față de ceea ce s-a întâmplat până acum. Ultimele 2 clasate vor retrograda direct, iar locul lor va fi luat automat de primele 2 echipe din Liga a 2-a. În schimb, lucurile 13-14 vor juca meciuri de baraj cu ocupantele locurilor 3 și 4 din al doilea eșalon, pentru rămânerea în prima ligă.
În sezonul 2020-2021 al Ligii 1 vor evolua toate cele 14 echipe care au făcut-o și anul trecut, plus UTA Arad și FC Argeș, cele 2 echipe care au promovat din Liga a 2-a.
Romanian Liga I
Botoșani - FC U Craiova 1-1. Echipa lui Mutu a scăpat printre degete victoria
26/09/2021 LA 18:22
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan îl atacă pe Bonetti: "Știți ce a făcut când a plecat? Bine că nu l-a văzut nimeni"
22/09/2021 LA 09:32