Liga 1 este lovită de un scandal de rasism după derby-ul din etapa a 11-a a Ligii 1 dintre Universitatea Craiova și FC Viitorul. Căpitanul celor de la Universitatea Craiova, Nicușor Bancu, este acuzat de cei de la Viitorul că i-a adus injurii cu tentă rasistă olandezului Bradley de Nooijer.
Incidentul a dus și la eliminarea de pe bancă a lui Cătălin Anghel, antrenorul secund al lui Gică Hagi. Anghel susține că a încercat la pauză să-l înștiințeze pe arbitrul partidei, Marius Avram, despre incident, însă centralul meciului i-a transmis că va trebui să vadă repriza a doua din tribune.

Ce acuză Viitorul

Fotbal
Un singur nume pe lista scurtă a FRF pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi la națională
21/10/2021 LA 13:08
Cei de la Viitorul susțin ca Nicușor Bancu a avut un derapaj cu tentă rasială la adresa lui De Nooijer, ceea ce a provocat un adevărat conflict între cele două tabere.
”Când voiam să intru în vestiar, am fost oprit de către arbitrul de centru și mi s-a spus să nu mai ies pe bancă, pentru că sunt eliminat, pentru că aș fi adus injurii arbitrului de tușă. Se înșală amarnic și nu înțeleg de ce. A fost o altercație, îmi pare rău pentru Bancu, este un jucător extraordinar, dar nu se poate să se adreseze așa. A înjurat într-un fel pe care nu vreau să îl reproduc. În momentul acela, fiind acolo, i-am spus tușierului să îi spună arbitrului ce se întâmplă, suntem în 2019 și nu e normal. «Vă rog frumos spuneți-i» și i-am reprodus ce a spus Bancu: «Du-te în aia a mă-tii de negru împuțit». Am fost foarte mirat, pentru că sunt responsabil pentru ce spun și ce fac. Dacă așa a considerat, eu o să răspund pentru ce am făcut și asta e. Sunt foarte dezamăgit. Încă nu îmi vine să cred” a declarat Cătălin Anghel pentru Look TV.
Directorul de scouting al celor de la Viitorul, George Ogăraru, cere măsuri dure împotriva lui Bancu după acest incident. "Dacă domnul Anghel şi Bradley se dovedeşte, iar eu cred cu tărie, că au spus adevărul şi anume că Bradley a fost înjurat într-un mod rasist atunci trebuiesc luate măsuri. Nu se justifică eliminarea antrenorului. Antrenorul este acolo să îşi apere jucătorul şi nu a făcut-o într-un mod injurios, ci pur şi simplu a atras atenţia asupra ceea ce s-a întâmplat”

Cum se apără Bancu

Cei de la Universitatea Craiova i-au luat apărarea lui Nicușor Bancu după incident, deși căpitanul oltenilor nu a dezmințit convingător acuzațiile celor de la Viitorul.
”Nu cred că am spus așa ceva. A fost un clinci acolo, cum este la fotbal. El se luase de Martic, eu am încercat să îi despart. Au fost înjurături, dar nu cred că a fost așa ceva. Totul a plecat de la banca lor de rezerve. A fost pe fond de oboseală, și noi am înjurat, și ei au înjurat.
Dacă am spus ceva, dacă am greșit... eu nu mai țin minte, poate am spus pe fond de oboseală, dar eu nu cred că am spus. Îmi cer scuze față de ei. Am fost supărat că nu ne-a ieșit jocul” a spus Bancu după partidă.
Victor Pițurcă amenință că Bancu va fi pedepsit dacă se va dovedi că Bancu a avut un derapaj rasist: ”Nu am văzut faza, dar nu cred că se poate întâmpla așa ceva. E căpitanul nostru, un jucător aprig în joc, dar nu cred că s-a întâmplat așa ceva. Voi sta de vorba cu el, eu nu trec ușor peste astfel de gesturi. Nu are voie niciun jucător al Universității să se comporte așa” a spus Pițurcă la Look Sport.
Președintele celor de la Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, i-a luat apărarea lui Bancu și îi desființează pe cei de la Viitorul: ”Am vorbit cu Bancu și l-am întrebat și mi-a spus că nu e adevărat. De ce să nu îl cred? Cine spune? Cătălin Anghel? Cine e Cătălin Anghel? El l-a înjurat pe Șovre și spune că nu e adevărat. Eu îl cred pe Bancu, de ce să îi cred pe Anghel sau pe Țîru. Eu am văzut procesul ăsta pe care îl faceți la televiziune și m-am dus la vestiar să îl întreb pe Bancu. Sunt alții cu mai multă experiență, chemați-i pe ăia de la Nuremberg. Ăsta e fotbalul, tot timpul au fost înjurături. Sunt 4 arbitri, ăștia nu aud? Noi luăm de bună ce spun Anghel și Țîru? Eu îl cred pe Bancu. Anghel a înjurat arbitrul. De ce l-a dat afară? Arbitrul o să scrie în raporul de joc că a fost înjurat. Ăsta o să își ia patru etape și noi îl credem pe el că a înjurat Bancu. Ce să cerceteze Pițurcă? Același lucru o să îi spună Bancu și lui. Jucătorul nu a înjurat” a spus Cârțu.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cine sunt favoriții FRF pentru a-l înlocui pe Rădoi la cârma echipei naționale a României
12/10/2021 LA 07:38
Romanian Liga I
Veste importantă pentru CSU Craiova! Căpitanul echipei s-a recuperat și e apt de joc
15/07/2021 LA 14:41