Pablo Cortacero se află într-un "război deschis" cu suporterii-acționari din programul DDB. Cele două părți s-au distanțat iremediabil după ce investitorul iberic a amânat de mai multe ori plățile pe care a promis că le va realiza la club.
În cele din urmă, suporterii-acționari au solicitat demiterea lui Cortacero din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al lui Dinamo. Așa cum era de așteptat, ibericul s-a opus și a asigurat că va lua atitudine în fața celor care au vrut să-l îndepărteze de la club.
Astăzi, Pablo Cortacero a transmis un comunicat oficial, prin intermediul sport.ro, în care a detaliat 5 puncte esențiale. Spaniolul, care deține aproximativ 73% din capitalul social al lui Dinamo, a dezvăluit că nu va renunța la acțiunile sale și că va ataca în justiție "acțiunile ilegale realizate de DDB" la nivelul managementul clubului, precum și "acțiunile de amenințare și intimidare" în urma cărora Cortacero a părăsit România.
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
26/05/2022 LA 04:52
Apoi, Cortacero a specificat că își dorește "să stabilească sinergii și punți de colaborare" cu aceștia în viitor, spre binele clubului.

Scrisoarea trimisă de Pablo Cortacero, înaintea revenirii în România! Ibericul va ataca în justiție DDB

"Având în vedere informațiile confuze și rău intenționate care sunt produse în ultima vreme în mass-media despre mine și grupul financiar din care fac parte și pe care îl reprezint, sunt obligat să fac publice următoarele precizări:
  • 1. Vreau să precizez absolut clar că, în calitate de acționar majoritar al entității FC DINAMO BUCUREȘTI 1948, NU sunt interesat și NU voi efectua niciun proces de negociere pentru vânzarea valorilor corporative care reprezintă 72,8% din capitalul social.
  • 2. După acțiunile în afara legii făcute de către DDB față de club din 27 noiembrie 2020, în care am fost forțați să părăsim țara prin acțiuni de amenințare și intimidare, precum și dezvoltarea diferitelor evenimente, cum ar fi: numirea ilegală a unui președinte, fără a fi pe ordinea de zi, a unui nou președinte nelegitim al Consiliului de Administrație, controlul activității administrative și financiare, conducerea sportivă, a Academiei, precum și vizitele nefericite suferite la hotel din partea grupului DDB pentru a insulta, amenința și intimida oficialii spanioli, prin această declarație anunț public că îi voi denunța, pentru ca justiția să repună în curând totul în ordinea din care nu ar fi trebuit niciodată să fie modificat.
  • 3. Niciun grup de investitori nu dorește să își pună în pericol activele economice în astfel de circumstanțe și în fața instabilității generate de evenimentele menționate, sporită în continuare de lipsa de cunoștințe și neîncredere în persoanele care îl gestionează financiar, precum și lipsa cunoașterii destinațiilor economice. Din acest motiv, grupul de investiții din care fac parte a decis să aștepte, să lucreze în umbră și să nu își pună în pericol activele financiare.
  • 4. Având în vedere situația nefericită în care clubul a fost cufundat de luni de zile, dupa uzurparea puterilor la care am fost supuși și văzând situația actuală nefericită a acestuia în ceea ce privește managementul sportiv, economic și administrativ, vă informez că în următoarele zile voi fi prezent în orașul București, împreună cu profesioniștii din grupul meu de lucru, pentru a recâștiga controlul absolut al clubului în toate departamentele, a lua decizii importante și a asista la toate obligațiile financiare și profesionale pentru a reuși să ducem FC Dinamo București 1948 în locul pe care îl merită.
  • 5. Doresc să stabilesc sinergii și punți de colaborare cu DDB și cu toate grupurile de fani ai FC Dinamo București dintr-un climat de respect și educație pentru binele comun, pentru a obține stabilitatea și forța care să ne permită să ne dezvoltăm într-un club mai mare", se arată în comunicatul emis de Pablo Cortacero, prin intermediul sport.ro.
Comunicatul oficial emis de Pablo Cortacero, în limba spaniolă (Sursa foto: sport.ro):
https://i.eurosport.com/2021/03/15/3012349.png
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10