Raed Arafat a explicat care sunt condiţiile în care starea de urgenţă poate fi reimplementată în România. Dacă acest lucru se va întâmpla la începutul lunii august, atunci când se preconizează o creștere alarmantă a cazurilor de infectare,Liga 1 va fi direct afectată, iar măsuri drastice vor trebui adoptate.
Cazurile de COVID-19 de la CFR și Craiova fac imposibilă în acest moment programarea celor două formații. La formația campioană, cel puțin, situația e dramatică, ajungându-se la 26 de cazuri, printre cei pozitivi fiind și Dan Petrescu. În condițiile în care ardelenii mai au trei meciuri de jucat până la finalul stagiunii, Federația s-a adresat UEFA pentru a primi o derogare și a prelungi play-off-ul dincolo de 3 august. Șefii fotbalului românesc sperau să aibă măcar data de 5-6 august la dispoziție, pentru a se putea încheia sezonul, însă UEFA a refuzat.

Raed Arafat face un anunț sumbru privind România și fotbalul din Liga 1

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
IERI LA 13:09
"Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1-3 august. Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, atunci arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. Este clar că este nevoie să luăm măsuri. Nu putem să spunem că situația este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creşterea cazurilor şi creşterea semnificativă zilnic. Aceste creşteri arată că avem o creştere serioasă, din punct de vedere al răspândirii. Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creştere, e clar că situaţia nu este sub control”, a spus Arafat, citat de Libertatea.

Ce se întâmplă cu clasamentul din Liga 1 dacă se îngheață campionatul

LPF a propus încă din perioada de pandemie un clasament care să se bazeze pe procentul punctelor câștigate din numărul de jocuri disputat de fiecare club. Liga a convocat adunare generală pe 30 iulie, iar atunci se va discuta și despre posibilitatea înghețării sezonului. Un asemenea clasament ar schimba fundamental ordinea în Liga 1. CFR ar fi campioană, cu o medie de două puncte adjudecate din fiecare partidă. Craiova, liderul la zi, e doar cu un pic mai slabă, are 1,97 puncte pe meci.
Dinamo ar scăpa de retrogradare fără probleme. Procentul de puncte adunate îi plasează pe "câini" pe poziția a treia din play-out, Depășiți doar de Viitorul și de Sepsi! Ar pica direct Chindia și Poli Iași, iar FC Voluntari ar merge la baraj pentru salvare/promovare cu locul al treilea din "B".
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20