După ce în ultimele zile s-a vorbit tot mai des despre posibila plecare a lui Mirel Rădoi de echipa națională a României pe banca tehnică a Universității Craiova, iar Sorin Cârțu, presedintele clubului din Bănie, a comentat și el subiectul. Cârțu a transmis că nu i s-a făcut nicio ofertă oficială lui Rădoi în acest moment, deoarece este sub contract cu Federația Română de Fotbal.
"În comunicat se explică destul de clar. Fiecare înţelege ce vrea, noi nu obligăm pe nimeni să creadă altceva. Rădoi este antrenorul naţionalei şi nu ştiu dacă e bine să vorbim noi despre Rădoi sau de un alt antrenor la momentul asta. Rădoi are de disputat cele trei partide cu naţionala, cum să vorbim despre un antrenor care aparţine altei asociaţii sau Federaţiei? Noi nu ne putem permite să-l ofertăm pe Rădoi la momentul acesta, dacă s-ar fi fost posibil acest lucru, am fi făcut ofertă clară să vină Rădoi. Este un fost fotbalist care şi-a făcut datoria, un antrenor tânăr care arată perspectivă majoră şi mie îmi place de Rădoi", a declarat Sorin Cârţu pentru Telekom Sport.
Fostul internaţional a dat detalii despre relaţia apropiată pe care o are cu Mirel Rădoi: "Cum aş putea eu să vorbesc despre Rădoi altfel decât să-l elogiez? Eu l-am promovat la Extensiv, am o relaţie apropiată de el. Cât sunt eu aici ca preşedinte, va fi antrenor al echipei acesteia, mai devreme sau mai târziu, vedem timpul le va rezolva. Nu sunt eu cel care decide venirea lui Rădoi la Craiova 100%, e interesul dacă şi-l manifestă patronatul, consiliul de administraţie. Consider că e mult mai adecvat şi mai aplecat spre meseria asta de antrenor decât de selecţioner. E prea tânăr pentru poziţia respectivă şi un selecţioner care trebuie să apară la o echipă e după un număr de ani, 50 de ani, sute de meciuri antrenate, multă experienţă, să o pui în slujba naţionalei", a adăugat preşedintele vicecampioanei României.
Romanian Liga I
Antrenorul cu care s-a sfătuit Nicolae Dică înainte a o prelua pe FCSB: "I-a zis să se ducă!"
28/07/2022 LA 09:24

Mirel Rădoi nu poate pleca de la naționala României decât dacă este demis

Din sursele Eurosport, Mirel Rădoi se află în imposibilitatea de a pleca de la naționala de fotbal a României. Selecționerul poate părăsi prima reprezentativă doar dacă este dat afară, asta pentru că în contract există o clauză prin care trebuie să achite o sumă foarte mare. Oricum, Mirel Rădoi își dorește să antreneze o echipă de club, iar cea mai probabilă destinație ar fi Universitatea Craiova, mai ales că relația lui cu finanțatorul Mihai Rotaru este una foarte bună, însă posibilitatea de a pleca de la națională este scăzută în acest context.
În orice caz, Mirel Rădoi este acum concentrat 100% pe meciurile pe care România le are în următoarele opt zile. În acest moment, din sursele Eurosport, între Rădoi și oficialii Universității Craiova nu există niciun acord privind preluarea vicecampioanei din Liga 1, până de curând antrenată de Cristiano Bergodi.
Liga Campionilor UEFA
Cine ar putea fi noul antrenor al CFR-ului dacă Petrescu va fi demis și cât ar costa schimbarea
14/07/2022 LA 06:27
Fotbal
Nume mari la inaugurarea stadionului din Pomârla! Ce jucători vor evolua pe noua arenă
22/06/2022 LA 15:18