Autoritățile din România au publicat în weekendul trecut în Monitorul Oficial normele care trebuie respectate pentru reluarea evenimentelor sportive.
Deși acest lucru ar trebui să bucure cluburile din România și suporterii, una dintre prevederile publicate face ca sezonul să pară condamnat! Asta deoarece un singur caz de coronavirus printre jucători va duce la oprirea definitivă a sezonului 2019/2020!

Un caz de COVID înseamnă sezon încheiat

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Dacă în alte țări precum Germania sau Anglia, un caz de coronavirus printre jucători înseamnă plasarea acestuia în izolare pentru 7 zile și apoi repetarea testului, în România lucrurile stau diferit, scrie Gazeta Sporturilor.
Prevederea publicată în Monitorul Oficial este că un jucător care va fi testat de COVID-19 trebuie plasat în carantină pentru 2 săptămâni. Și nu ar fi singurul în această situație!
Dacă un fotbalist va fi testat pozitiv, toți contacții lui direcți din ultimele două săptămâni trebuie să fie trimiși în carantină timp de 14 zile. Asta ar însemna minimum 3 echipe trase pe linie moartă, ceea ce ar duce automat la oprirea sezonului
Această situație nu se va schimba în România, fiind stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică. Mai exact, INSP cere ca orice persoană care a avut contact direct cu un caz de COVID-19 să intre în carantină pentru 14 zile.
Iar legătura epidemiologică a unei persoane infectate este calculată cu 14 zile înainte de data la care a fost declarat pozitiv. Astfel, nu doar toți colegii de echipă ai unui jucător infectat ar intra în carantină, ci și jucătorii de la toate adversarele pe care le-a avut echipa în ultimele 2 săptămâni.
Cu mai mult de o echipă în carantină pentru 14 zile, sezonul de Liga 1 nu poate fi dus la bun sfârșit până la finalul lunii iulie așa cum dorește FRF.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11