FCSB a transmis că a primit derogare din partea autorităţilor pentru a nu intra în carantină la întoarcea din Turcia, ţară care a fost inclusă pe "lista galbenă". Ministerul Sănătății a oferit o replică rapidă, asigurând că nu și-a dat acordul în această situație:
"Nu am primit nicio astfel de solicitare, n-am emis nicio derogare. Conform legii, doar la întoarcere, la punctul de frontieră, se decide dacă se impune exceptarea izolării", se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătații, potrivit gsp.ro.
Direcția Publică de Sănătate (DSP) este cea care va decide, la aeroport, dacă FCSB își poate continua activitatea fără ca jucătorii să intre în carantină timp de 10 zile.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

FCSB va trebui să primească derogarea DSP ca să nu piardă la "masa verde" meciul cu Astra

În orice caz, clubul bucureștean nu va putea solicita amânarea meciului cu Astra, programat peste o săptămână, în cazul în care lotul "roș-albaștrilor" va fi obligat să intre în izolare. Potrivit regulamentului FRF, un meci poate fi amânat numai în cazul în care în cadrul unei echipe apar mai multe cazuri pozitive de COVID, iar ancheta DSP nu se termină până în ziua partidei.
FCSB nu se va putea baza nici pe "regula celor 90 de zile", potrivit căreia jucătorii care au avut coronavirus nu trebuie să mai efectueze un nou test în următoarele 3 luni. Fotbaliștii lui Toni Petrea au fost infectați cu COVID, ultima oară, în luna septembrie, motiv pentru care nu vor putea fi "salvați" de această regulă.
Prin urmare, "cheia" este la DSP. Instituția respectivă va trebui să decidă dacă FCSB îndeplinește criteriile pentru a fi exceptată de la carantină, în contextul participării la un eveniment sportiv viitor.
"O decizie se va da la aeroport. Noi am primit toate asigurările că FCSB are argumentele legale de partea ei. E clar că, din perspectiva organizatorului de competiţii, vom avea o problemă cu calendarul. Sper să nu ajungem acolo. Sunt sigur că cei de la FCSB sunt profesionişti", a spus Justin Ștefan, Secretarul General al LPF (Ligii Profesioniste de Fotbal).
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20