Astăzi a avut loc un nou termen în procesul dintre CFR Cluj și fostul sponsor tehnic al echipei din Ardeal. Deși CFR a câștigat miercuri seara în turul 3 preliminar al Europa League, ardelenii nu se pot bucura de acest succes pentru că Joma a cerut falimentul clubului.

Joma a cerut falimentul CFR Cluj

Teodor Luca, președintele Joma România, a confirmat pentru Gazeta Sporturilor că firma sa a cerut falimentul lui CFR Cluj.
Romanian Liga I
Basarab Panduru revine în fotbalul românesc pentru a pune umărul la câștigarea titlului
ACUM 18 ORE
„Este adevărat că am solicitat în instanță falimentul lui CFR Cluj, pentru nerespectarea prevederilor contractului semnat în luna mai 2017, pentru o perioadă de patru plus patru ani. Este adevărat că azi a fost termen la Tribunalul specializat Cluj, dar judecarea cauzei s-a amânat datorită faptului că avocații au solicitat la Înalta Curte de Casație și Justiție, strămutarea cauzei la altă instanță competentă. Dezamăgirea este că am constatat încă o dată că cei de la CFR Cluj nu-și respectă promisiunile. Dacă-și respectau, nu ajungeam în această situație.
În mai 2017, în urma promisiunilor făcute de proprietarul clubului, eu am semnat documentele prin care renunțam la procesul prin care solicitam celor de la CFR Cluj peste 500.000 de euro, ca daune contractuale, în urma contractului din perioada 2010-2016. Eu am crezut în promisiunile celor de acolo, doar ca să poată ieși din insolvență și să nu fie compromisă investiția de peste 5,5 milioane de euro, prin plata datoriilor de atunci”, a declarat Luca.
„Repet, în urmă cu 3 ani, am semnat documentul de renunțare la plata a jumătate de milion de euro, cu condiția semnării și derulării unui contract pentru o perioadă de 4 + 4 ani, pentru ca în această perioadă de timp să încercăm recuperarea unei părți din suma solicitată în instanță la acea dată. Din păcate, am primit doar promisiuni neonorate. Eu m-am ținut de toate promisiunile, scrise sau discutate.
Astfel că la începutul lunii septembrie 2020 am introdus cerere de faliment și solicităm sumele datorate, penalitățile de întârziere și clauzele de reziliere unilaterale, în valoare de peste 370.000 de euro, la care se vor adăuga sume de aceeași valoare cu daune interese, conform clauzelor prezentului contract”, a precizat el.
Romanian Liga I
FCSB e gata de o mutare de senzație pe piața transferurilor: Ronaldo Deaconu
ACUM 20 ORE
Romanian Liga I
EXCLUSIV - Petrescu, ca și demis de la CFR! Boloni și-a dat acordul de principiu să vină în Gruia
21/10/2021 LA 08:20