Spaniolii de la AS s-au declarat impresionați de cea reușit compatriotul lor pe banca tehnică a echipei din Sibiu. Jurnalistul Martin Manchon transmite faptul că istoria lui FC Hermannstadt s-a schimbat după venirea lui Ruben Albes la cârma echipei. Manchon a realizat un material pentru cotidianul AS despre aventura lui Ruben Albes în România.
https://i.eurosport.com/2020/10/19/2918015.jpg
"Ruben Albes a anunţat când a sosit în România că o va salva de la retrogradare pe FC Hermannstadt. Nu doar că a salvat-o, dar sezonul sibienilor a fost unul minunat: cinci victorii, două remize şi două înfrângeri. Detaliu care i-a permit proprietarei clubului să se laude cu aducerea lui Ruben la Sibiu", transmite cotidianul AS, într-un amplu material dedicat tehnicianului lui FC Hermannstadt.
Romanian Liga I
Oficial! FC Hermannstadt debutează pe noua arenă din Sibiu pe 10 decembrie. Anunțul clubului
17/11/2022 LA 13:48

Ruben Albes, încântat de mandatul său la Hermannstadt și de ce a găsit în România

"Imi merge mult mai bine decât mă aşteptam atunci când am decis să plec în străinătate. Nu mi-a fost simplu să mă adaptez, dar am reuşit să schimbăm obiectivul. Din candidată la retrogradare, acum ne luptăm pentru playoff", a declarat Ruben Albes pentru celebrul cotidian sportiv italian.
"La nivel uman, vestiarul este senzaţional. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă, iar conexiunea dintre noi face diferenţa. Eu am mare încredere în fotbaliştii mei, iar ei au mare încredere în mine. Suntem o echipă mai bună decât înainte, dar ştim că trebuie să obţinem maxim de puncte din ceea ce putem obţine. Ar fi un vis să luptăm alături de cei mai buni. Momentan, avem cea mai bună perioadă din istoria recentă a clubului. România are o generaţie foarte talentată de jucători tineri", a mai spus el pentru AS.

CINE E RUBEN ALBES, ANTRENORUL LUI HERMANNSTADT

Ruben Albes are 35 de ani și este cel mai tânăr antrenor din Liga 1. El îl are ca secund pe Ivan Cabezudo și preparator fizic pe Toni Madragal. Ruben Albes a pregătit-o ultima dată pe Murcia timp de 4 luni în 2019. El le-a mai pregătit în trecut pe Novelda, Eldense, Real Valladolid B și Celta Vigo B. A fost și secund la prima echipa a lui Valladolid. Conform jurnaliștilor spanioli, el vorbește fluent în engleză, franceză și portugheză.
https://i.eurosport.com/2020/10/19/2918022.jpg
Ruben Albes și-a început cariera de antrenor în urmă cu 10 ani, fiind cel mai tânăr antrenor din Spania după ce a preluat-o pe Burjassot CF. La Hermannstadt, Ruben Albes l-a înlocuit pe Vasile Miriuță, care a rezistat la cârma echipei din Sibiu doar opt meciuri.
Când a fost ales ca antrenor la Murcia, Ruben Albes vorbea despre filosofia sa de joc: "Sper să producem un fotbal care să ne ducă spre victorie. Cel mai important pentru fiecare echipă este să obțină puncte și să câștige, asta face fericită pe toată lumea. Vom încerca să avem un fotbal în care mingea să fie prezentă și să producem daune adversarului, să fim o amenințare constantă în jumătatea adversă. De asemenea, trebuie să ne adaptăm la toate situațiile pentru a profita de potențialul echipei noastre".
Romanian Liga I
Botoșani - Hermannstadt, 0-0, remiză albă în ultimul meci înainte de pauza provocată de Mondial
14/11/2022 LA 21:36
Romanian Liga I
FCSB, sfătuită să se orienteze spre un jucător din SuperLigă! "E foarte bun pentru nivelul României"
21/10/2022 LA 06:37