Steaua București a început un nou drum în urmă cu câțiva ani, pornind din Liga a 5-a și având ca obiectiv revenirea cât mai rapidă în prim planul fotbalului românesc. Nu fără dificultăți, primii 3 pași au fost parcurși deja, însă ultimul va fi cu siguranță cel mai greu de făcut.
Echipa din Ghencea va juca în noul sezon în Liga a 2-a, dar, din punct de vedere juridic nu va avea dreptul de a promova pe prima scenă, chiar dacă va obține acest drept din punct de vedere sportiv.
Gsp.ro scrie că CSA Steaua nu a demarat nicio procedură de a schimba forma de organizare și de a trece din drept public în drept privat. Aceasta este o condiție clară impusă de FRF și de Legea Sportului. Pentru ca un club să fie validat pentru a putea promova în Liga 1 e obligat ca, la 1 iulie 2021, să activeze pe o societate de drept privat. Steaua activează ca secție a Clubului Sportiv al Armatei, care face parte și e finanțat exclusiv de stat, mai precis de Ministerul Apărării Naționale.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Astfel, sunt șanse foarte mici ca lucrurile să se schimbe în acest sens, deoarece timpul este foarte scurt, și e aproape sigur că Steaua va mai avea de așteptat cel puțin 2 ani până să revină în prima ligă.
Totuși, juristul CSA Steaua, Florin Talpan, susține că echipa va avea dreptul de a juca pe prima scenă dacă va obține acest drept pe teren, aceasta fiind singura condiție impusă de regulamentele în vigoare. Avocatul amenință FRF-ul cu un proces, în caz că nu va permite promovarea Stelei, dacă aceasta va obține un loc care îi va conferi acest drept, asfel că situația este mult mai încurcată decât pare.

Suporterii Stelei se revoltă

După ce au sărbătorit promovarea în liga secundă, suporterii "militarilor" au așteptat în zadar până acum ca șefii clubului să treacă la pasul următor și să ofere un plan pe termen lung pentru echipă.
Pe lângă faptul că nu s-au făcut demersurile necesare schimbării statututui juridic al clubului, fanii "roș-albaștrilor" sunt nemulțumiți și de felul în care decurg pregătirile pentru Liga a 2-a. Până acum nu s-au făcut transferuri care să întărească echipa, nu s-a făcut un plan de pregătire a noului sezon și nu s-a anuțat vreun obiectiv clar. De asemenea, nu a fost prezentat nici un sponsor nou la echipă, în condițiile în care este nevoie de un buget mult mai mare față de ceea ce a fost până acum.
În plus, nu există o dată oficială de inaugurare a stadionului Ghencea, iar abonamentele pentru sezonul viitor nu au fost încă puse în vânzare, în condițiile în care mai este doar ceva mai mult de o lună de zile până la debut.
În opinia fanilor, toată această stare de fapt se datorează lipsei de profesionalism din cadrul clubului, iar aceștia cer insistent ca lucrurile să se schimbe de urgență, iar Steaua să devină un club normal, la care toată lumea să știe ce are de făcut.
Conform sursei citate, singurele vești bune care vin dinspre Steaua sunt că va exista continuitate pe banca tehnică, Oprița fiind hotărât să continue, deși au existat ceva animozități între el și oficiali pe finalul sezonului trecut. În plus, Academia clubului va reveni în topul Academiilor de Fotbal din România și va putea participa astfel în Liga Elitelor în nou sezon. Acest lucru i se datorează în mare măsură lui Iulian Miu, care a făcut o muncă apreciabilă de când a preluat conducerea Academiei, în 2020.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11