Talpan şi preşedintele AMFB, Marian Lumânare, s-au contrat în ultimele zile pe seama continuării campionatului în Liga a 4-a. Juristul consideră că roş-albaştrii ar trebui declaraţi câştigătorii seriei, urmând a fi programaţi de FRF direct la baraj. Play-off-ul ar fi prea periculos, în condiţiile în care nici echipele de Liga 1 nu reuşesc să întrunească toate condiţiile puse de Guvern. Ca atare, continuarea campionatului în Liga a 4-a ar fi o decizie aberantă şi extrem de periculoasă, jucătorii fiind expuşi la coronavirus.
Varianta lui Talpan a fost imediat combătută de preşedintele AMFB, cei doi ajungând la un schimb de replici acid. Acum, Asociația Municipală de Fotbal București a emis o înştiinţare către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, din care reiese că formaţia roş-albastră riscă enorm din cauza spuselor juristului. Se poate ajunge inclusiv la excluderea clubului din competiţie pentru o perioadă de doi ani.
"Vă aducem la cunoştinţă că, potrivit art.9, alin. 1.1. din Regulamentul disciplinar cluburile sunt responsabile pentru conduita jucătorilor, oficialilor, membrilor, suporterilor şi a oricăror alte persoane care le reprezintă sau a căror apartenenţă la acestea este de notorietate. Iar, potrivit art 52, alin 7 din Regulamentul Disciplinar, cluburile ai căror jucători, antrenori sau oficiali afectează, în orice fel, imaginea unei competiţii, prin săvârşirea unor fapte de natură să ducă la discreditarea acesteia, se sancţionează cu excluderea din competiţiile în curs/sau viitoare, de la una la două ediţii competiţionale", se arată în comunicatul AMFB.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
20/01/2022 LA 07:22
https://i.eurosport.com/2020/05/25/2823789.jpg
Steaua este lider detaşat în Liga a 4-a, cu 18 victorii din 18 meciuri şi, mai mult ca sigur în acest an nu va avea probleme să ajungă în play-off. În aceste condiţii, Talpan nu vede de ce s-ar mai ţine acesta, în condiţiile în care pandemia de coronavirus poate crea atât de mari probleme. Totuşi, ce omite juristul CSA este că în alte serii situaţia nu e atât de clară, iar o hotărâre de acest gen ar nedreptăţi multe formaţii care speră la baraj.
În ultimii doi ani, Steaua a ratat de fiecare dată barajul, terminând pe doi play-off-ul. În 2018, militarii au fost depăşiţi de Rapid, iar anul trecut, Carmen a fost cea care a oprit visul de promovare în Liga a 3-a.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Un fotbalist de la FCSB, în atenția mai multor echipe din Cipru! Poate ajunge lângă alți 2 români
19/01/2022 LA 06:31
Romanian Liga I
Motivul pentru care Florin Tănase nu a mai plecat de la FCSB! Cine a blocat transferul în Emirate
13/01/2022 LA 10:25