Cătălin Straton (30 de ani) a semnat cu FCSB un contract pe un an, cu opțiunea de prelungire pe încă unul. El a plecat de la Dinamo liber de contract și s-a alăturat "roș-albaștrilor", rămași fără portar cu experiență pentru meciul cu Slovan Liberec, din preliminariile Europa League, din cauza focarului de Covid-19 de la echiipă.
Straton, care în trecut a evoluat și la Rapid, a fost acuzat de fanii dinamoviști de trădare pentru că a ales să plece la FCSB. Portarul de 30 de ani a debutat la formația "roș-albastră" duminică, împotriva lui FC Argeș. FCSB s-a impus categoric, scor 3-0, și datorită prestației excelente a lui Straton.
Dorin Șerdean, președintele lui Dinamo, a încercat să liniștească apele și a oferit o explicație scurtă în legătură cu modul în care s-a ajuns la transferul lui Straton la FCSB.
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan îl atacă pe Bonetti: "Știți ce a făcut când a plecat? Bine că nu l-a văzut nimeni"
22/09/2021 LA 09:32

Cum s-a ajuns la transferul lui Straton de la Dinamo la FCSB

Oficialul "câinilor" a dezvăluit că s-a ajuns la o decizie comună între Straton și Dinamo, alimentată de antrenorul Cosmin Contra:
"A fost o decizie comună, până la urmă, între el (n.r. - Cătălin Straton) și club. A fost decizia antrenorului. El (n.r. - Cosmin Contra) este cel care răspunde de rezultate, se bazează pe anumiți jucători și este responsabil de acest lucru. De comun acord s-a întâmplat totul.", a spus Dorin Șendrea, pentru Digisport.
Cătălin Straton fusese anunțat de Cosmin Contra că nu va mai intra în planurile sale la Dinamo. Mai mult, portarul de 30 de ani fusese trimis la echipa a doua a "câinilor", lucru care l-a pus serios pe gânduri când a venit oferta din partea FCSB-ului.

Prima declarație a lui Straton la FCSB. Ce le-a transmis celor de la Dinamo

La finalul meciului cu FC Argeș, Cătălin Straton a declarat că nu a plecat cu scandal de la Dinamo și apoi le-a mulțumit fanilor din "Ștefan cel Mare" pentru susținerea din ultima perioadă:
"A fost un meci ca oricare altul. Mă bucur din suflet că suporterii lui FCSB au avut un mesaj de susținere pentru mine, înaintea meciului. "Copiii" noștri au fructificat ocaziile avute. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine și să fiu sănătos. FCSB este cea mai bună echipă din România, mă bucur că am ajuns aici.
Dacă Dinamo nu mă dădea afară, probabil nu ajungeam aici. Nu am ce să-i reproșez lui Cosmin Contra. Nu am nimic cu nimeni. Le mulțumesc suporterilor lui Dinamo pentru că ne-au susținut și ne-au plătit multe salarii. Am dus bani acasă pe spatele lor. Eu vreau să-l ajut pe Vlad, iar dacă staff-ul va considera că merit să fiu titular, voi fi titular. Acum, cel mai important este ca FCSB să ajungă în grupe.", a spus Cătălin Straton, după meciul cu FC Argeș.
Straton ajunsese la Dinamo vara trecută, liber de contract, de la Dunărea Călărași. Cotat la 400.000 de euro de transfermarkt.com, goalkeeper-ul de 30 de ani a mai evoluat la Rapid, FC vaslui, CS U Craiova și ACS Poli.
Romanian Liga I
Dinu, dezvăluiri incredibile despre Bonetti: "O să îți stea mintea în loc"
22/09/2021 LA 05:37
Romanian Liga I
Ionuț Chirilă a revenit în Liga 1, la Clinceni. Aduce cu el doi investitori care salvează clubul
21/09/2021 LA 09:36