Lumea fotbalului european a fost zguduită de anunțul înființării Super Ligii Europei. Sumele amețitoare puse în joc denotă că interesele financiare ale marilor cluburi primează în această inițiativă, iar criticile au curs în valuri în această dimineață.
UEFA a lansat deja un comunicat oficial prin care amenință cele 12 cluburi fondatoare ale noii competiții cu excluderea din toate competițiile, dar "războiul" este abia la început și va fi purtat pe mai multe fronturi. Sunt voci care consideră că toată povestea este doar o mișcare a grazilor Europei care să pună presiune pe forul european, pentru a restructura în favoarea lor Champions League.
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117276.jpg
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Super Liga Europei | Răzvan Buerleanu se raliază cauzei UEFA

Fotbalul românesc nu este neapărat afectat de ce se întâmplă la nivel înalt, dar totuși Răzvan Burleanu și-a spus părerea despre acest nou proiect, menționând că nu crede în el, deoarece ar distruge modelul care a făcut atât de atractive competițiile inter-cluburi din Europa.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

"Mă bucură faptul că am văzut că UEFA, FIFA, cele trei federaţii naţionale, din Anglia, Italia şi Spania, împreună cu cele trei ligi profesioniste din aceste ţări împărtăşesc acelaşi punct de vedere şi anume că această competiţie poate să distrugă modelul european al sportului, care este bazat pe un sistem de retrogradare-promovare şi totodată pe principiul solidarităţii.
Din punctul meu de vedere, cluburile care vor face pasul spre această competiţie au interese exclusiv financiare şi nu sunt absolut deloc interesate de pasiunea suporterilor, de investiţiile în propriile academii, altfel spus tratează echipele de fotbal – şi mă refer acum la acţionariatul acestor cluburi – doar ca un produs de entertainment. Şi o să înţelegem de ce cele mai multe dintre cluburile care fac parte din acest grup în momentul de faţă, din cele 12, sunt deţinute de capital american.
Prin urmare, nu cred că pe termen mediu şi lung o asemena competiţie poate să aibă succes, mai ales că atât UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne.", a declarat Răzvan Burleanu, la Europa FM, citat de gsp.ro.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11