Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suporterii dinamoviști, comunicat tranșant: ”Avem un patron care nu e patron!”

Vlad Dumitrescu

Actualizat 25/10/2020 la 22:08 GMT+2

Situația de la Dinamo este în continuare una delicată și cu multe necunoscute. Comunicarea deficitară a lui Pablo Cortacero a născut o reacție dură din partea galeriei dinamoviste.

Fanii lui Dinamo sunt nemulțumiți de îndepărtarea dela echipă a lui Ionel Dănciulescu

Credit imagine: Getty Images

Situația lui Dinamo este grea și poate deveni dramatică la nivel financiar. Locul 14 din Liga 1 este doar o parte, mai mică, a problemei. Adevăratul pericol vine de la faptul că investitorii spanioli au rămas doar cu promisiunile în ceea ce privește primenirea finanțelor clubului din Ștefan cel Mare. Jucătorii aduși din Spania pe salarii foarte mari pentru nivelul fotbalului românesc sunt un factor de risc pe care fondul de investiții care trebuia să-l susțină pe Cortacero nu vrea să și-l asume. Fără bani și fără posibilitatea de a coordona haosul de la club, Cortacero a plecat în Spania unde speră să găsească finanțare.
Singura sumă intrată în conturile lui Dinamo este cea din drepturile tv. LPF a plătit 230 de mii de euro din care jucătorii și-au primit o parte din restanțele salariale.
Astfel, suporterii s-au săturat de situația delicată iar în această seară Peluza Cătălin Hîldan a emis un comunicat în care critică abordarea spaniolilor.

Comunicatul Peluzei Cătălin Hîldan

”Avem un patron care nu e patron.
El este doar reprezentantul unor investitori pe care nu avem voie să-i cunoaștem, care fac parte dintr-un fond de investiții care nu este fond de investiții. Avem niște investitori care ne-au spus că au trimis în urmă cu 10 zile 800.000€ care nu au ajuns niciodată. Avem niște conducători care îi ignoră în totalitate pe suporteri, au alergie la toate inițiativele lor, dar aleg să comunice cu ei prin pagina unei steliste care primește informații din club în schimbul ridicării în slăvi a conducerii. Femeia, deși stelistă declarată, mai are și tupeul să-și numească pagina ”Doar Dinamo”.
Au încercat să racoleze oameni din echipa DDB cărora le-au făcut promisiuni. La noi s-a lucrat și se lucrează exclusiv pe bază de voluntariat și lucrurile trebuie să continue la fel. Le mulțumim băieților pentru că au refuzat să se lase cumpărați de conducători. Comunicarea este foarte deficitară. A început printr-un comunicat care i-a fascinat pe mii de oameni și care de fapt era o mare minciună. Se spunea atunci că la Dinamo toate salariile sunt plătite și nu există probleme financiare.
Știm că mulți dintre suporteri s-au simțit măguliți că ”patronul” lui Dinamo le-a răspuns la întrebări pe messenger. Cei mai mulți au primit clasicele răspunsuri ”mañana” sau ”la próxima semana”. Am fost întrebați dacă suntem de acord cu modul în care comunică Pablo Cortacero. Nu credem că este un mod profesionist de a ține legătura cu publicul și cu presa. Același lucru îl făcea și indianul care venise să preia Dinamo în 2016.
Una din întrebările suporterilor, care s-a repetat de mai multe ori, este legată de poziția DDB față de spanioli. Este o chestiune extrem de delicată. Ați văzut atitudinea rezervată a Peluzei și a Programului DDB în ultimele luni. Poziția noastră dinainte de preluarea clubului de către grupul Benel a rămas scrisă și este o mărturie despre faptul că v-am spus întotdeauna adevărul, chiar și atunci când acest lucru a dat naștere la reacții adverse.
Vom rămâne rezervați atâta timp cât mai există o minimă speranță. Dacă lucrurile se vor complica și mai mult, cei vinovați ar fi cei mai bucuroși să fie atacați de către noi, ca să aibă pe cine să dea vina pentru o eventuală dezertare.
Deși ne-au mințit urât, nu trebuie să ne ridicăm împotriva lor. Dar avem datoria ca vouă să vă spunem adevărul și obligația de a pretinde de la cei ce conduc Dinamo să ne spună adevărul.
Vom continua să răspundem întrebărilor și în articolele care urmează.
DINAMO NU VA MURI NICIODATĂ!”
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo