După una dintre cele mai negre perioade din istoria lui Dinamo, clubul a fost în sfârșit preluat de la Negoiță de Pablo Cortacero. În ultimele săptămâni, de la semnarea actelor, s-a tot discutat dacă ibericul are sau nu disponibilitatea financiară de a ajuta în mod real formația din Ștefan cel Mare, iar unele voci au speculat chiar ideea (neconfirmată) că acesta ar fi doar o interfață.
Lucrurile par să se așeze pentru al doilea cel mai titrat club din istoria țării, dar ar fi putut arăta cu siguranță mult mai bine dacă demersul lui Țiriac s-ar fi materializat. Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, omul de afaceri a dezvăluit în premieră că i-a propus lui Nasser Al-Khelaifi, patronul lui PSG, să preia împreună Dinamo, însă acesta nu a fost tentat de proiect.
"Eu cunosc niște proprietari de cluburi. Pe proprietarul lui Paris Saint-Germain îl cunosc bine de tot, aproape a cumpărat Madridul (n.a - turneul de tenis). În fotbal, e o industrie, nu mai e ca pe vremea noastră. Îți dau cuvântul meu de onoare că i-am zis lui Nasser: «Hai să luăm Dinamo București!». Doha a început fotbalul acum 15 ani, iar emirul a făcut din sport prioritatea numărul unu”, a afirmat Țiriac pentru sursa citată.
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 10 ORE

Cine este Nasser Al-Khelaifi, patronul lui PSG

Fost jucător modest de tenis (a pătruns o singură dată în TOP 1000 ATP), Nasser Al-Khelaifi s-a dedicat afacerilor, după ce o perioadă a fost președintele Federației de Tenis din Qatar.
În prezent (conform datelor Forbes de anul trecut), deține o avere de 6,2 miliarde de dolari, fiind chairmanul beIN Media Group și Qatar Sports Investments.
A preluat PSG în 2011 și a făcut-o de departe cea mai puternică echipă din Franța, investind sume uriașe în transferuri. În 2016, prestigiosul L'Equipe l-a numit "cel mai puternic om de fotbal din Franța".
Cei mai bogați patroni de fotbal din fotbalul mondial (conform Forbes 2019):
1. Carlos Slim (Real Oviedo) - 59,2 miliarde dolari
2. Francois Pinault (Rennes) - 31,7 miliarde dolari
3. Mansour bin Zayd (Manchester City) - 23 miliarde dolari
4. Dietrich Mateschitz (New York Red Bulls) - 18,9 miliarde dolari
5. Andrea Angnelli (Juventus) - 15,9 miliarde dolari
6. Roman Abramovich (Chelsea) - 12,4 miliarde dolari
7. Philip Anschutz (LA Galaxy) - 11 miliarde dolari
8. Stanley Kroenke (Arsenal) - 8,8 miliarde dolari
9. Zhang Jindong (Inter)/Dmitri Rybolovlev (Monaco) - 6,8 miliarde dolari
10. Nasser Al Khelaifi (PSG) - 6,2 miliarde dolari
Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
19/05/2022 LA 12:10
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53