Eurosport

Patru echipe pentru ultimele trei locuri de play-off! Emoții mari pentru Viitorul lui Hagi

Patru echipe pentru ultimele trei locuri de play-off! Emoții mari pentru Viitorul lui Hagi

11/02/2020 la 13:14Actualizare 11/02/2020 la 22:31

Au mai rămas doar două etape până la finalul sezonului regulat din Liga 1, iar marea miză pentru formațiile cu ambiții europene e reprezentată de accederea în play-off. Trei formații și-au asigurat deja prezența la "masa bogaților" - CFR, Craiova și FCSB -, pentru ultimele 3 locuri urmând a se lupta 4 formații: Astra, Botoșani, Viitorul și Gaz Metan.

Astra părea la un moment dat ca și calificată, dar în ultima perioadă e într-un regres evident, pierzând de trei ori în ultimele patru runde. Chiar și așa, cu 40 de puncte acumulate, trupei din Giurgiu îi va fi aproape sigur suficientă o victorie în ultimele două runde pentru a se clasa între primele șase la finalul sezonului regulat.

Emoții mari pentru Viitorul

Viitorul, cu trei înfrângeri în ultimele patru partide, își vede periclitată serios poziția în play-off. Asta și ca urmare a faptului că în etapa următoare formația lui Hagi are o misiune foarte dificilă, urmând a juca pe terenul campioanei, CFR.

Gaz Metan, formația care speră să depășească Viitorul, are un program mult mai ușor, urmând a evolua contra lui Sepsi și Poli Iași, formații care nu au ambiții. Noua echipă a lui Rednic este de departe cea mai ieșită din formă formație din Liga 1, nereușind să bată pe nimeni din octombrie. În această perioadă, ieșenii au un egal și nouă înfrângeri în ultimele 10 meciuri.

Cu cine vor juca formațiile cu speranțe la play-off în ultimele două etape

Program Astra

  • Hermannstadt - Astra
  • Astra - Sepsi

Program Botoșani

  • Sespi - Botoșani
  • Botoșani - Poli Iași

Program Viitorul

  • CFR - Viitorul
  • Viitorul - Academica Clinceni

Program Gaz Metan

  • Academica Clinceni - Gaz Metan
  • Gaz Metan - Dinamo

Clasament Liga 1

1. CFR - 48 puncte

2. Craiova - 43

3. FCSB - 43

4. Astra - 40

5. Botoșani - 39

6. Viitorul - 38

7. Gaz Metan - 37