Liga Profesionistă e într-o situație critică, în sensul în care luni seară, după finala campionatului, Craiova - CFR, s-ar putea să nu avem o campioană. Asta pentru că, dacă partida se termină egal, nimeni nu se poate bucura, în condițiile în care nu s-a luat vreo măsură pentru partida Astra - Craiova. Dacă oltenii se impun contra campioanei, titlul merge în Bănie, în timp ce un succes al formației lui Dan Petrescu trimite campionatul în Gruia pentru al treilea an la rând. Dar o remiză va crea o criză fără precedent în istoria recentă a fotbalului românesc.
Ambele părți - atât Craiova, cât și Astra - cer victoria la masa verde, giurgiuvenii având ca argument faptul că partida s-a amânat inițial din cauza suspiciunilor de COVID-19 din lotul lui Bergodi.

UEFA "aruncă pisica" în curtea LPF

Fotbal
#BuniȘiRăi | Radiografia etapei a 22-a din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
IERI LA 11:28
LPF nu a luat vreo decizie, dar s-a adresat UEFA. Forul continental a dat undă verde ca partidele rămase să se dispute, atâta timp cât până luni, 3 august, la 23.59, i se va trimite lista cu echipa care merge în preliminariile Ligii și cu formațiile care merg în Europa League. Ca atare, un egal în Bănie ar pune LPF într-o situație nemaiîntâlnită, mai ales că șefii fotbalului nu au o variantă de backup. Liga a transmis că o decizie în cazul confruntării Astra-Craiova va fi luată doar de Comisia de Disciplină.
"Căutăm soluții să se dispute jocul pe teren, în primul rând pentru acuratețea rezultatului sportiv și în al doilea rând pentru a nu periclita relația comercială pe care Liga o are cu privire la drepturile TV. UEFA, ca un for rațional, a analizat pe conjunctura în limita regulamentului de care dispune, dat fiind faptul că este o situație specială care cere măsuri speciale.
Au spus foarte clar că nu îi deranjează faptul că aceste jocuri se vor juca și în afara termenului impus de ei, atât timp cât nu intervin în stabilirea clasamentului final. Rezultatul de la FCSB-CFR putem spune că este în favoarea unei rezolvări pe teren a acestor jocuri. Ne-am declarat disponibilitatea de a supune oricărei decizii care va avea ca rezultat disputarea partidelor pe teren", a declarat avocatul Astrei pentru sport.ro.
Luni, la FRF, va exista o ședință a Comitetului Executiv, dar Federația nu este în măsură să ia o decizie pentru o competiție sub egida Ligii Profesioniste de Fotbal. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și-a făcut cunoscut punctul de vedere de aproximativ o săptămână, acesta optând pentru suspendarea campionatului.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a găsit vinovatul pentru punctele pierdute de CFR în prelungirile derby-ului cu FCSB
23/01/2022 LA 21:29
Romanian Liga I
Ciprian Deac, dezamăgit după remiza cu FCSB! Cum vede mijlocașul lupta la titlu în continuare
23/01/2022 LA 20:54