Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA i-a spus "NU" FRF! Înghețarea Ligii 1, singura variantă posibilă? Cum ar arăta clasamentul

Cristian Mihală

Actualizat 24/07/2020 la 07:31 GMT+3

UEFA a dat un răspuns negativ solicitării FRF de a împinge play-off-ul din Liga 1 dincolo de data de 3 august, din cauza cazurilor de coronavirus. Forul continental trebuie să știe până la acea dată ce echipe evoluează în Europa și în ce competiții.

CFR-Craiova

Credit imagine: Eurosport

Cazurile de COVID-19 de la CFR și Craiova fac imposibilă în acest moment programarea celor două formații. La formația campioană, cel puțin, situația e dramatică, ajungându-se la aproximativ 20 de cazuri, printre cei pozitivi fiind și Dan Petrescu.
În condițiile în care ardelenii mai au trei meciuri de jucat până la finalul stagiunii, Federația s-a adresat UEFA pentru a primi o derogare și a prelungi play-off-ul dincolo de 3 august. Șefii fotbalului românesc sperau să aibă măcar data de 5-6 august la dispoziție, pentru a se putea încheia sezonul.
Potrivit Gazetei Sporturilor, forul de la Nyon a respins ferm această posibilitate, deoarece pe 9 august va avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile cupelor europene. Ca atare, România trebuie să respecte deadlineul inițial, 3 august, dată la care FRF trebuie să comunice numele echipelor care vor participa în Champions League, respectiv Europa League.
Craiova, CFR, FCSB și Botoșani vor merge în Europa, indiferent de rezultatele ulterioare din campionat. Asta pentru că celelalte două formații din play-off, Astra și Gaz Metan nu au dreptul de participare. Prima echipă nu a obținut licența europeană, în timp ce medieșenii abia au ieșit din insolvență.
Chiar și așa, miza finalului de stagiune era mare din punct de vedere al luptei la titlu, dar devine din ce în ce mai dificil să se găsească date pentru ca partidele să se dispute. CFR, de exemplu, ar trebui să joace în următoarele 10 zile nu mai puțin de 3 partide. Imposibil, în condițiile în care sunt atât de multe cazuri de coronavirus în Gruia, iar formația nu se știe când ar putea fi programată.

Ce se întâmplă cu clasamentul din Liga 1 dacă se îngheață campionatul

LPF a propus încă din perioada de pandemie un clasament care să se bazeze pe procentul punctelor câștigate din numărul de jocuri disputat de fiecare club. Liga a convocat adunare generală pe 30 iulie iar atunci se va discuta și despre posibilitatea înghețării sezonului.
Conform sursei citate, un asemenea clasament ar schimba fundamental ordinea în Liga 1. CFR ar fi campioană, cu o medie de două puncte adjudecate din fiecare partidă. Craiova, liderul la zi, e doar cu un pic mai slabă, are 1,97 puncte pe meci.
Dinamo ar scăpa de retrogradare fără probleme. Procentul de puncte adunate îi plasează pe "câini" pe poziția a treia din play-out, Depășiți doar de Viitorul și de Sepsi! Ar pica direct Chindia și Poli Iași, iar FC Voluntari ar merge la baraj pentru salvare/promovare cu locul al treilea din "B".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo