13 iunie este data la care Liga 1 va reîncepe, iar autoritățile încearcă să ia toate măsurile posibile astfel încât jucătorii să fie cât mai bine izolați și virusul COVID-19 să fie pe cât posibil izolat.
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a decis ca fotbaliștii să fie blocați în cantonament până se reia campionatul, dar și ulterior, pe perioada desfășurării competiției. Această izolare scade, în teorie, șansele ca jucătorii să fie expuși la coronavirus, însă decizia a fost primită cu multe rezerve. Fotbaliștii se simt ca la închisoare, iar Cosmin Frăsinescu, jucătorul de la Poli Iași, a fost extrem de vehement în a-și susține punctul de vedere.
"Eu unul nu mai stau în cantonament. Prefer să renunț și la contract, dar nu mai stau încă două saptamani. Eu nu pot să stau patru luni în cantonament, în condițiile în care am mai stat două luni acasă și am respectat tot ce s-a putut. Sunt lucruri absurde, nu se poate face așa ceva! Să mai stăm încă două luni și jumătate în cantonament pentru că așa vrea cineva... E strigător la cer. Cum să stai șase luni să te priveze de libertate? Eu unul prefer să nu mai continui așa. În toamnă, dacă mai apar niște cifre, iarăși stam în cantonament! Nu e o declarație la nervi, dar pur și simplu m-am săturat. Și toți jucătorii au aceeași poziție", a spus Frăsinescu pentru ProSport.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Boicot la nivel de Liga 1?

Opinia căpitanului Iașiului e împărțită de majoritatea fotbaliștilor din Liga 1, iar fotbalistul lui Rednic a explicat de ce măsurile dictate nu sunt deloc menite să protejeze fotbaliștii.
Frăsinescu incită la boicotarea competiției, dacă autoritățile din România nu vor ține cont de cererile AFAN.
"Avem un grup cu reprezentanți de la alte echipe și cu toții sunt revoltați. Luăm legătura cu AFAN-ul, e revoltător! Sunt campionate în care jucătorii nu sunt privați de libertate. Nu se poate așa ceva. Stăm cu somaj tehnic, cu contractele ciuntite atâtea luni în cantonament, iar altii pe afară, cu sute de mii de euro, joacă fără aceste restricții. Reziliez contractul și prefer să stau acasă. Mă apuc de altceva decât să fac asta. Oricum jucăm din 3 în 3 zile, ne dăm jos din autocar și urcăm iarăși, oricum nu pot să-mi vad familia. Eu jumătate de an sunt privat de libertate. Merg într-un hotel în care nu știu cine a stat, călătoresc cu un autocar în care nu știu cine a urcat, dar acasă nu am voie să merg, unde eu mi-am încuiat soția și copiii ca să nu ia virusul. Pur și simplu nu mai pot. Nu pot să ajut echipa în aceste condiții. Suntem călcați în picioare și este momentul să ne facem vocea auzită. Nu mai joacă nimeni și să joace cu cine vor ei", a mai spus Frăsinescu.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11