Într-o transmisiune live pe pagina de Facebook a clubului de fotbal CSM Poli Iaşi, primarul orașului, Mihai Chiricha, a oferit ultimele detalii despre arena care urmează să fie construită. Criza provocată de coronavirus nu a decalat cu nimic proiectul. Mai mult, edilul a dat asigurări că și sala de sport multifuncțională se află într-un stadiu avansat, proiectul urmând a demara foarte curând.
"Noul stadion e în proiectare, avem două echipe de proiectanţi, una care se ocupă de sala de sport, care e conturată 100% la nivel de studiu de fezabilitate, iar cealaltă de stadion. Se lucrează pentru stadion, am luat legătura cu proiectanţii, îşi văd de treabă.
S-a nuanţat dimensiunea stadionului, aceasta va fi de 25.000 de scaune, arena fiind prevăzută cu toate cele necesare la nivel internaţional, minimum Cupă Mondială.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Mi-a fost prezentat şi designul noului stadion la exterior. El va semăna cu coroana Regelui Ferdinand I, iar noua sală de sport cu coroana Reginei Maria ... deci cele două vor avea un design unic. Vor fi inconfundabile la nivel mondial", a afirmat primarul.
https://i.eurosport.com/2020/04/15/2806859.png

Stadionul din Iași, peste Arena Națională, ca dotări

Stadionul va însemna un nou început pentru echipa de fotbal, care are toate datele să devină una din forțele Ligii 1. Noua casă a lui CSM Poli Iași va fi mult mai modernă decât Arena Națională, iar Chirica a explicat ce va face din noul stadion un reper pentru stadioanele din sud-estul Europei.
Capacitatea va fi de 25.000 de locuri, ceea ce poate să pară puțin, la o primă vedere. Totuși, Iașiul a beneficat rar de mai mult de 10.000 de fani la partidele de acasă, astfel că s-a preferat ca banii să fie investiți în alte dotări ale stadionului, în detrimentul capacității. Din punct de vedere al dotărilor, arena din Iași va fi peste Arena Națională.
"Arena va avea tribune structurate pe mai multe nivele, săli de conferinţe, spaţii de refacere pentru sportivi, dar şi spaţii comerciale. Dar va avea şi cele mai performante sisteme video şi audio. Pentru că din punctul meu de vedere, sistemul audio de pe Arena Naţională este de proastă calitate.
Aşa că noul stadion va avea un sistem similar cu cele din Europa, unde acustica ocupă un loc principal. Va fi stadion fără pistă de alergare, cu tribunele cât mai aproape, precum stadioanele britanice. Prima condiţie să jucăm în Champions League este să avem un stadion. Altfel vom fi un nou FC Vaslui. Un nou stadion va repoziţiona acest club din temelii, sută la sută", a adăugat Chirica.
Arena "Emil Alexandrescu", pe care evoluează în prezent CSM Poli Iaşi, nu va fi demolată. În anii următori, ea va trece printr-un proces de modernizare și va fi utilizată pentru rugby și atletism.
sursă foto: ziaruldeiasi.ro
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20