Oltenii s-au mișcat repede și i-au găsit înlocuitor antrenorului italian. Potrivit Prosport, Corneliu Papură a revenit pe banca tehnică din Bănie, unde s-a mai aflat și în sezonul precedent.
Chiar Papură s-a aflat la cârma Craiovei înainte să fie numit Bergodi. Fostul internațional român a plecat de la formația olteană după un conflict cu medicul Claudiu Stamatescu. Sursa citată susține că numirea oficială a lui Papură va depinde de viitorul medicului la clubul din Bănie.

Corneliu Papură revine la Universitatea Craiova, după demisia lui Cristiano Bergodi

Romanian Liga I
Bonetti blochează venirea lui Rednic la Dinamo. Ultimele vești despre situația din Ștefan cel Mare
IERI LA 13:48
Momentan, Stamatescu este plecat alături de naționala României, care va juca 3 meciuri în această lună. Așadar, Papură a putut veni în Bănie fără să fie repetat vreun conflict. Antrenorul de 47 de ani a efectuat deja testul COVID și va îndeplini rolul de antrenor principal al Craiovei cel puțin până la reluarea campionatului, după pauza internațională.
Corneliu Papură a mai pregătit-o pe Universitatea Craiova de două ori în stagiunea precedentă: prima oară după despărțirea de Devis Mangia, apoi după plecarea lui Victor Pițurcă, căruia i-a fost și secund.
Cu Papură pe banca tehnică, formația din Bănie a trecut de două tururi în preliminariile Europa League, cu Sabail şi Honved, fiind eliminată apoi de AEK Atena (0-2, 1-1). Pe plan intern, Papură a dus-o pe Craiova în playoff-ul Ligii 1.
Până când Papură va fi anunțat oficial de olteni, rămâne valabilă și varianta ca Mirel Rădoi să vină pe banca Universității Craiova. Chiar astăzi, la conferința de presă premergătoare meciului amical dintre România și Belarus (mâine, ora 19:00), selecționerul a spus că "va face o radiografie după meciurile din noiembrie", când a fost întrebat despre o posibilă aventură în Bănie.
În prezent, Craiova se află pe locul 2 în campionat, la egalitate de puncte cu FCSB (24p). Oltenii au câștigat 8 din cele 10 meciuri disputate în noul sezon.
Romanian Liga I
Nicolae Badea e all-in pentru revenirea lui Mircea Rednic la Dinamo
16/09/2021 LA 14:54
Romanian Liga I
Sorin Colceag este noul antrenor al lui Dinamo! Anunţul lui Iuliu Mureşan
15/09/2021 LA 11:32