Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VAR, implementat în sfârșit în Liga 1! LPF anunță că a găsit finanțare pentru arbitrajul video

Irina Aldea

Publicat 06/08/2020 la 18:15 GMT+3

LPF, prin vocea lui Justin Ștefan, a anunțat în această seară că Liga 1 va beneficia, în sfârșit, de arbitraj video.

VAR, implementat în sfârșit în Liga 1

Credit imagine: Getty Images

Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, EAD.RO, este gata să achite integral costurile necesare implementării sistemului VAR în Liga 1, a anunțat în această seară la Digi Sport Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal. Mai mult, arbitrajul video va fi disponibil în România încă din sezonul viitor. Rămâne de văzut când anume se va implementa, asta pentru că noul sezon debutează, potrivit anunțului lui Răzvan Burleanu, pe 22 august.
"Cred că decizia de astăzi apără principiul integrității competiției sportive. Această soluție de criză, cu 16 echipe, este o variantă bună. Din păcate n-am reușit să disputăm toate meciurile pe teren. O extindere a calendarului ar fi permis disputarea tuturor jocurilor restante, chiar dacă ar fi fost un program încărcat. Îi felicit pe cei de la Dinamo pentru că au vrut să joace toate meciurile pe teren. Trebuie să vedem unde putem corecta greșelile din acest campionat. Sper ca în sezonul 2020/2021 să se dispute toate meciurile pe teren. Din discuțiile de principiu pe care le-am avut cu domnul Orlando Nicoară (n.r director general EAD.RO), ei ar fi dispuși să acopere integral costurile implementării sistemului VAR în Liga 1 începând cu sezonul 2021/2022 sau din play-off-ul și play-out-ul sezonului viitor", a spus Justin Ștefan pentru Digi Sport.

700.000 de euro pentru introducerea VAR

CCA a inițiat deja procedura pentru introducerea tehnologiei VAR în România. Răzvan Burleanu a declarat în urmă cu câteva luni că întregul proces va dura în jur de 7-8 luni, iar costurile vor ajunge la 700.000 pe an.
“Costurile de tehnologie sunt în jurul a 700.000 de euro pe an pentru implementare, doar pentru tehnologie, la care se adaugă costurile cu arbitrii care vor asigura asistenţa video. Când LPF va găsi aceste fonduri, în 6-7 luni, FRF va fi gata pentru introducerea VAR”, spunea Răzvan Burleanu, președintele FRF.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo