Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, EAD.RO, este gata să achite integral costurile necesare implementării sistemului VAR în Liga 1, a anunțat în această seară la Digi Sport Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal. Mai mult, arbitrajul video va fi disponibil în România încă din sezonul viitor. Rămâne de văzut când anume se va implementa, asta pentru că noul sezon debutează, potrivit anunțului lui Răzvan Burleanu, pe 22 august.
"Cred că decizia de astăzi apără principiul integrității competiției sportive. Această soluție de criză, cu 16 echipe, este o variantă bună. Din păcate n-am reușit să disputăm toate meciurile pe teren. O extindere a calendarului ar fi permis disputarea tuturor jocurilor restante, chiar dacă ar fi fost un program încărcat. Îi felicit pe cei de la Dinamo pentru că au vrut să joace toate meciurile pe teren. Trebuie să vedem unde putem corecta greșelile din acest campionat. Sper ca în sezonul 2020/2021 să se dispute toate meciurile pe teren. Din discuțiile de principiu pe care le-am avut cu domnul Orlando Nicoară (n.r director general EAD.RO), ei ar fi dispuși să acopere integral costurile implementării sistemului VAR în Liga 1 începând cu sezonul 2021/2022 sau din play-off-ul și play-out-ul sezonului viitor", a spus Justin Ștefan pentru Digi Sport.

700.000 de euro pentru introducerea VAR

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
CCA a inițiat deja procedura pentru introducerea tehnologiei VAR în România. Răzvan Burleanu a declarat în urmă cu câteva luni că întregul proces va dura în jur de 7-8 luni, iar costurile vor ajunge la 700.000 pe an.
“Costurile de tehnologie sunt în jurul a 700.000 de euro pe an pentru implementare, doar pentru tehnologie, la care se adaugă costurile cu arbitrii care vor asigura asistenţa video. Când LPF va găsi aceste fonduri, în 6-7 luni, FRF va fi gata pentru introducerea VAR”, spunea Răzvan Burleanu, președintele FRF.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11