UEFA a anunțat încă o dată ieri că recomandă tuturor Federațiilor să ducă sezonul la bun sfârșit, însă acest lucru s-ar putea să nu mai fie un proiect fezabil, în condițiile în care restricțiile privind distanțarea socială rămân în picioare în majoritatea țărilor din Europa.
Potrivit Het Laatste Nieuws, se studiază mai multe variante, deși prioritară rămâne găsirea unei formule astfel încât competițiile sportive să își găsească finalitate pe teren. Dacă acest lucru nu va fi posibil, există și un proiect prin care să se meargă în cupele europene din sezonul viitor în baza clasamentului coeficienților. Acest lucru e văzut de mulți mai corect, în contextul în care ar fi nedrept pentru unele formații să se tragă linie cu atât de multe etape rămase până la final și să se ia în considerare niște rezultate intermediare.
"Mai multe Federații din Europa cer UEFA să utilizeze clasamentul coeficienților pentru stabilirea formațiilor care participă în competițiile europene la anul. Acesta e văzut de mulți drept "cel mai sportiv criteriu și cel mai corect", dacă nu vor putea fi reluate competițiile", notează Het Laatste Niews.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
În ceea ce privește România, acest lucru s-ar traduce printr-o calificare a FCSB-ului în preliminariile Champions League, în timp ce CFR ar fi "retrogradată" în Europa League. Asta pentru că roș-albaștrii sunt în față în clasamentul coeficienților: au 20.500 puncte, în timp ce CFR are doar 12.500 puncte. Campioana ar urma astfel să evolueze în preliminariile pentru a doua competiție ca importanță de pe bătrânul continent.

Olanda și Italia, în imposibilitatea de a termina campionatele?

După Belgia, care și-a desemnat deja campioana, și Olanda e aproape să anuleze sezonul. Asta pentru că Guvernul țării a anunțat că nu vor mai avea loc evenimente sportive în această țară până în luna septembrie.
Și în Italia situația e una extrem de delicată din acest punct de vedere, deși toți președinții de cluburi au votat pentru continuarea sezonului. Vincenzo Spadafora, ministrul sportului, va veni cu ultimele informații legate de relaxarea măsurilor privind criza generată de coronavirus. E de așteptat să se dea undă verde sporturilor individuale, însă jocurile de echipă cu greu vor putea fi reluate pe 4 mai, așa cum se spera inițial.
În aceste condiții, se anticipează că fotbalul va putea fi reluat abia la final de mai - început de iunie, ceea ce face aproape imposibilă reluarea sezonului. Sunt 12 etape rămase de disputat, plus alte 4 meciuri amânate de recuperat. În total, 124 de partide, iar repubblica.it nu vede cum sezonul se poate încheia.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20