Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste dezastruoasă pentru Dinamo! FIFA somează clubul să plătească o datorie foarte mare

Eurosport
DeEurosport

Publicat 31/05/2021 la 16:36 GMT+3

Venirea conducătorilor spanioli în vara anului trecut a coincis cu aducerea unor fotbalişti cu salarii exorbitante pentru nivelul Ligii 1.

Dinamo București

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Romeo Ene
Spaniolii nu au plătit niciunul dintre aceste salarii, iar fotbaliştii au părăsit clubul din Ştefan cel Mare. Chiar dacă programul DDB a reuşit să negocieze cu unii dintre ei suma pe care urmau să o primească, doi dintre ei au deschis procese la FIFA, mai exact Borja Valle şi Rene Roman.
Dinamo a pierdut procesul în prima instanţă, dar clubul poate solicita micşorarea ei datorită faptului că cei doi şi-au găsit repede echipe după despărţirea de ’’câini’’.
Suma pe care o datorează Dinamo jucătorilor spanioli
Rene Roman este un portar de 37 de ani, adus în perioada în care Cosmin Contra era antrenorul lui Dinamo, iar Borja Valle este mijlocaşul care a impresionat în tricoul ’’câinilor’’, însă cei doi au de primit împreună 420.000 de euro.
Au câştigat litigiile în comisia FIFA, însă Dinamo poate solicita FIFA să le plătească jucătorilor salariile doar pentru perioada în care au evoluat în Ştefan cel Mare. Borja Valle evoluează în prezent la Oviedo, în liga a doua din Spania, iar Rene Roman este în liga a treia din aceeaşi ţară. Dacă Dinamo va câştiga, atunci suma va scădea foarte mult.
Valle avea un salariu de 33.000 euro pe lună la Dinamo, iar Roman 25.000 de euro, sume exorbitante pentru fotbalul românesc. În cazul în care Dinamo nu va câştiga procesul, va putea ataca decizia la TAS.
5 goluri în 9 meciuri a înscris Borja Valle pentru Dinamo, venise în România de la Deportivo La Coruna, iar Rene Roman a prins doar 2 meciuri în tricoul ’’câinilor’’. De altfel, programul DDB anunţase în luna martie faptul că a stins litigiul cu Borja Valle: 17 martie: ‘’Dinamo a plătit astăzi 463.273 LEI către BORJAVALLE. Salariul pe 4 luni, din septembrie până în decembrie. Sunt bani promiși prin contract jucătorului de către acționarul majoritar iresponsabil, în numele clubului Dinamo! Sunt bani mulți, pe care Cortacero știa că nu îi va aduce în club niciodată. O ofertă salarială absolut aiuritoare, care se adaugă altor oferte, la fel de iresponsabile, prin care intenționa să îngroape Dinamo, cel mai probabil!’’
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo