Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viitorul - FCSB 2-2. Două penalty-uri și un gol anulat, într-un meci foarte spectaculos

Cristian Mihală

Publicat 19/01/2021 la 21:52 GMT+2

Viitorul și FCSB au terminat la egalitate, scor 2-2, în etapa a 17-a din Liga 1. Partida a fost una spectaculoasă, presărată cu multe momente tensionate.

Viitorul - FCSB 2-2

Credit imagine: Eurosport

După o perioadă în care formația deținută de Gică Hagi i-a ținut piept FCSB-ului, ultimele trei partide au confirmat din nou superioritatea roș-albaștrilor în duelurile cu echipa de la malul mării, actuala formație a lui Toni Petrea impunându-se pe linie.
Azi, însă, Viitorul a făcut o partidă excelentă la Ovidiu și o împiedică pe FCSB să își păstreze avansul liniștitor în fruntea clasamentului.
Partida a început abrupt, cu o fază în care oaspeții au cerut penalty, la o centrare a lui Ovidiu Popescu. Dussaut a preluat ciudat, în propriul careu, iar roș-albaștrii au cerut henț și penalty.
Nu s-a acordat, în schimb gazdele au beneficiat ele de o lovitură de la 11 metri, după un duel între Mățan și Cristea. Cosmin Matei nu a ratat ținta, iar Viitorul a intrat în avantaj din minutul 17, scor care l-a conservat până la pauză.
A fost o primă repriză foarte slabă pentru liderul la zi din Liga 1, care a avut mari probleme în special pe flancuri, unde Ovidiu Popescu și Radunovic nu au prins cea mai bună formă.

Repriză secundă spectaculoasă în Viitorul - FCSB 2-2

A doua repriză a fost mult mai bogată în faze de poartă, oaspeții arătând o altă față, poate și ca urmare a înlocuirii lui Darius Olaru cu Buziuc încă din startul părții secunde.
FCSB a egalat repede, prin Tănase, din penalty, după ce Octavian Popescu, tânărul care a impresionat în această stagiune, a fost faultat în careu de Mladen.
Mai mult decât atât, oaspeții au trecut în avantaj cu 20 de minute înainte de final, după ce Ovidiu Popescu a centrat în fața porții, iar Dussaut a făcut o nouă stângăcie: a vrut să respingă cu pieptul, însă a trimis în propria poartă.
Se părea că gazdele vor cădea după ce au condus la pauză și au primit atât de ușor două goluri, dar după doar două minute (73), Ely Fernandes a punctat pentru 2-2, stabilind rezultatul final.
Revenirea Viitorului e cu atât mai mult de lăudat cu cât Luckassen avusese anterior un gol anulat, la 1-1, după un offside la Boboc în construcția fazei.
După 17 etape, FCSB rămâne lider, dar avansul față de CFR s-a redus la un punct, mulți văzând-o pe campioană principala favorită la titlu și în acest sezon. Din ecuație nu poate fi scoasă nici Craiova, oltenii fiind în acest moment la 4 lungimi distanță față de Man&Co. De partea cealaltă, Viitorul continuă să spere la play-off, fiind la doar două puncte distanță de locul 6, ocupat de Chindia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo