După o perioadă în care formația deținută de Gică Hagi i-a ținut piept FCSB-ului, ultimele trei partide au confirmat din nou superioritatea roș-albaștrilor în duelurile cu echipa de la malul mării, actuala formație a lui Toni Petrea impunându-se pe linie.
Azi, însă, Viitorul a făcut o partidă excelentă la Ovidiu și o împiedică pe FCSB să își păstreze avansul liniștitor în fruntea clasamentului.
Partida a început abrupt, cu o fază în care oaspeții au cerut penalty, la o centrare a lui Ovidiu Popescu. Dussaut a preluat ciudat, în propriul careu, iar roș-albaștrii au cerut henț și penalty.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Nu s-a acordat, în schimb gazdele au beneficiat ele de o lovitură de la 11 metri, după un duel între Mățan și Cristea. Cosmin Matei nu a ratat ținta, iar Viitorul a intrat în avantaj din minutul 17, scor care l-a conservat până la pauză.
A fost o primă repriză foarte slabă pentru liderul la zi din Liga 1, care a avut mari probleme în special pe flancuri, unde Ovidiu Popescu și Radunovic nu au prins cea mai bună formă.

Repriză secundă spectaculoasă în Viitorul - FCSB 2-2

A doua repriză a fost mult mai bogată în faze de poartă, oaspeții arătând o altă față, poate și ca urmare a înlocuirii lui Darius Olaru cu Buziuc încă din startul părții secunde.
FCSB a egalat repede, prin Tănase, din penalty, după ce Octavian Popescu, tânărul care a impresionat în această stagiune, a fost faultat în careu de Mladen.
Mai mult decât atât, oaspeții au trecut în avantaj cu 20 de minute înainte de final, după ce Ovidiu Popescu a centrat în fața porții, iar Dussaut a făcut o nouă stângăcie: a vrut să respingă cu pieptul, însă a trimis în propria poartă.
Se părea că gazdele vor cădea după ce au condus la pauză și au primit atât de ușor două goluri, dar după doar două minute (73), Ely Fernandes a punctat pentru 2-2, stabilind rezultatul final.
Revenirea Viitorului e cu atât mai mult de lăudat cu cât Luckassen avusese anterior un gol anulat, la 1-1, după un offside la Boboc în construcția fazei.
După 17 etape, FCSB rămâne lider, dar avansul față de CFR s-a redus la un punct, mulți văzând-o pe campioană principala favorită la titlu și în acest sezon. Din ecuație nu poate fi scoasă nici Craiova, oltenii fiind în acest moment la 4 lungimi distanță față de Man&Co. De partea cealaltă, Viitorul continuă să spere la play-off, fiind la doar două puncte distanță de locul 6, ocupat de Chindia.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20