Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viitorul va micșora salariile jucătorilor pe o perioadă de un an și trei luni

Cosmin Cioboata

Publicat 27/03/2020 la 11:21 GMT+2

Viitorul Constanţa a anunțat reducerea salariilor jucătorilor, antrenorilor şi a tuturor angajaţilor cu până la 50% pentru o perioadă de un an şi trei luni.

gica hagi

Credit imagine: Getty Images

Gică Hagi nu vrea să riște un derapaj financiar uriaș, motiv pentru care conducerea a luat această decizie drastică. Anunțul a fost făcut de președintele echipei, Gică Popescu, care a menționat că obiectivul principal este reprezentat de micşorarea bugetului pentru anul viitor cu 40-45%.
"Am luat decizia de reducere a salariilor tuturor angajaţilor clubului. La academie şi tot ce înseamnă echipa mare sunt undeva la 150-160 de angajaţi. Iar noi avem o politică de reducere a salariilor pentru toţi, pentru că obiectivul nostru este să reducem undeva la 40-45% bugetul pentru anul viitor. Acum negociem cu fiecare angajat în parte. În proporţie de 95% sau poate chiar mai bine toată lumea a înţeles motivele acestei reduceri salariale, dar mai sunt şi cazuri care trebuie negociate diferit.
Procentele de reducere diferă de la angajat la angajat. Nivelul maxim al reducerilor salariale este de 50%. Începând cu mine, eu am avut cea mai mare reducere salarială. Şi scăzând către cei care au salarii mai mici. Pentru că ne gândim la oameni. E normal ca angajaţii cu salarii mici să nu aibă reduceri la fel cu cei cu salarii mari.", a spus Popescu, potrivit Agerpres.

Viitorul nu va aplica șomajul tehnic

Întrebat dacă reducerea se aplică şi antrenorului Gică Hagi, care este totodată şi proprietarul clubului din Ovidiu, Gică Popescu a răspuns:
"Antrenorul principal are unul dintre cele mai mici salarii din club. Gică are salariu ca să îl aibă pe hârtie. Este la nivelul celui mai mic salariu din club. Dar şi salariul ăla mic al lui Gică se reduce, conform nivelului salarial, nu sunt excepţii.", a mai spus președintele Viitorului.
În același timp, Gică Popescu a evidențiat faptul că nu se va lua în calcul şomajul tehnic pe perioada stării de urgenţă, soluţie aleasă de clubul CSM Poli Iaşi.
"Noi nu discutăm de şomaj tehnic. Noi am ales varianta să discutăm cu fiecare salariat în parte. Reducerea salariilor se va face pe un an şi trei luni. Pentru că sezonul următor va fi unul foarte, foarte greu. Deci negocierile de reducere le facem pe un an şi trei luni, mai exact până la finalul campionatului 2020-2021.", a încheiat Gică Popescu.
Toate campionatele de fotbal din România au fost întrerupte iniţial până la 31 martie, apoi, printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al FRF, au fost suspendate cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă, anunțate pe 16 martie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo