În ultimii ani, finanțatorul din Ștefan cel Mare a încercat în repetate rânduri să vândă din acțiunile pe care le deține la club. În ultima sa conferință de presă, la începutul acestei săptămâni, Negoiță a promis că va vinde 51% din acțiuni pentru valoarea simbolică de un leu, condiția fiind ca viitorul proprietar să dea asigurări că poate plăti datoriile.
Pe fir a intrat, se pare, Viorel Cataramă, omul de afaceri poziționându-se, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, ca și cum e deja noul șef al clubului. Acesta a vorbit despre proiectul său ca fiind unul extrem de sănătos, luându-și angajamentul că va investi sume importante, fără a avea pretenția să le recupereze peste noapte.
"Ştiu la ce mă înham, ştiu că sunt aşteptări din partea suporterilor. Nu mă pricep atât de bine la partea sportivă şi voi lăsa profesioniştii să-şi facă treaba. Dar vin la Dinamo să investesc, nu să împrumut! Nu vreau să distrug clubul, cum au făcut alţii", a declarat Viorel Cataramă pentru Gazeta Sporturilor.
Romanian Liga I
Dinamo a anunțat al 3-lea transfer al iernii! Cine e fotbalistul care vine să întărească apărarea
12/01/2022 LA 21:08
Cât se serios e proiectul lui Cataramă la Dinamo?
În trecut numeroși oameni de afaceri au discutat cu Negoiță despre preluarea lui Dinamo, dar nu s-a ajuns la vreun rezultat. S-a vorbit despre faptul că auditul financiar a arătat de fiecare dată că lucrurile sunt mult mai complexe, lucru care i-a descurajat pe posibilii cumpărători.
De această dată, Viorel Cataramă pare extrem de mulțumit de modul în care s-a desfășurat discuția cu Negoiță, acesta fiind extrem de transparent în momentul în care a venit vorba despre restanțele financiare care trebuie acoperite.
"Am discutat cu Negoiță subiectul achiziționării clubului Dinamo. Cred că a fost o discuție foarte bună. Domnul Negoiță a prezentat toate datele și informațiile cerute de mine și a reconfirmat cele spuse în conferința de presă. A fost de acord cu cotarea clubului Dinamo la bursă. Am remarcat o totală transparență cu privire la rezolvarea problemelor clubului. Am observat că situația nu este deosebit de gravă, nu este alarmantă", a mai spus omul de afaceri.
Totuși, judecând după experiența ultimilor ani, cu greu putem să afirmăm cu certitudine că Dinamo se va vinde prea curând. Totuși, Cataramă este un om de afaceri cu o potență financiară deosebită, averea sa fiind estimată de publicațiile de profil la peste 100 de milioane de euro. Din câte se pare, proiectul acestuia îl are în vizor și pe Mircea Lucescu, marele tehnician urmând să se ocupe de tot ce înseamnă latura sportivă a clubului.
Romanian Liga I
Dinamo poate lua gratis un jucător de la Clinceni! Pe cine vrea Stoican
12/01/2022 LA 12:57
Romanian Liga I
3 jucători importanți pleacă de la Dinamo în această iarnă! Unde se transferă Filip și Sorescu
11/01/2022 LA 15:41