Ze Maria a stat 10 etape pe banca Ceahlăului Piatra Neamț, în sezonul 2014-2015. Brazilianul care a jucat în Serie A la Parma sau Inter a ajuns în România adus de Angelo Massone, un italian care a preluat clubul nemțean în urmă cu 7 ani și care anunța la vremea respectivă că va face o forță din gruparea moldavă.
Lucrurile nu au stat deloc așa, iar echipa a dat faliment în scurt timp. Ze Maria a povestit într-un interviu aventura sa din România, menționând că nu a primit niciun ban în acea perioadă.
"În România am avut o experiență specială: președintele era italian și a spus că vrea să facă revoluție, dar în practică nu avea bani pentru a finanța echipa. Am stat 4 luni fără a primi un euro. Apoi clubul a dat faliment.", a spus Ze Maria într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Ze Maria și-a sabotat transferul la Real Madrid

În 1996, Ze Maria a fost aproape de a semna cu Real Madrid, dar brazilianul a preferat să meargă în Serie A, motivând că acela era visul său din copilărie. Acum, fostul internațional brazilian a recunoscut că a fost o greșeală să nu semneze cu Real, care după 2 ani se încorona campioană a Europei.
"Ajungerea în Italia a fost cea mai mare dorință a mea. Aici, în Brazilia, în fiecare duminică dimineață, în anii 80, urmăream Serie A: Milanul pentru olandezi, Interul pentru germani, Juventus pentru francezi. A fost cel mai bun campionat.
Înainte de a semnacu Parma, am am primit o ofertă de la Real Madrid. Reprezentanții lor au vorbit cu mine în Brazilia. Mi-au oferit un contract de cinci ani. Acordul era perfectat. Dar am vrut să joc în Italia, așa că am cerut mult mai mulți bani. Am greșit. Am făcut-o intenționat. Câteva zile mai târziu, a venit oferta de la Parma", a dezvăluit brazilianul.
Ze Maria a jucat 2 ani la Parma, iar apoi s-a mutat la Perugia. Din 1999 a fost împrumutat an de an la echipe din țara natală, precum Palmeiras, Vasco Da Gama sau Cruzeiro, dar în 2004 a prin trasferul carierei. A fost cumpărat de Inter, jucând 2 ani pe Meazza și câștigând un titlu în Serie A, o Cupă a Italiei și o Supercupă.
Ze Maria a adunat și 47 de prezențe în naționala Braziliei, marcând și 2 goluri. În tricoul "carioca" a cucerit Copa America și Cupa Confederațiilor în 1997.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11