Denis Haruț evoluează pe postul de fundaș dreapta și i-a impresionat pe cei de la FCSB cu evoluțiile sale din ultima perioadă. "Roș-albaștrii" l-au urmărit intens în partidele disputate la FC Botoșani și sunt hotărâți să-l transfere încă din această iarnă. Negocierile dintre cele două cluburi au avansat și, cel mai probabil, Haruț se va alătura FCSB-ului în următoarele zile.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Interesant este faptul că, în urmă cu un an și jumătate, Haruț era un simplu puști care îmbrăca tricoul lui ACS Poli Timișoara și nu se gândea că o echipă răsunătoare din fotbalul românesc se va interesa de el. Între timp, tânărul fundaș a progresat enorm și a devenit unul dintre cei mai urmăriți jucători din Liga 1.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
https://i.eurosport.com/2021/01/05/2965906.jpg
Denis Haruț (stânga), în duel cu Octavian Popescu, în Botoșani - FCSB
Nu mulți știu asta, dar unul dintre oamenii care l-au ajutat pe Haruț în procesul de creștere a fost Răzvan Raț, fostul căpitan al naționalei României.
Raț și-a încheiat impresionanta carieră în 2018, la ACS Poli Timișoara. Fostul fundaș, multiplu campion al Ucrainei cu Șahtior, a evoluat la formația din Banat numai 4 luni, însă a avut destul timp să-i "paseze" din experiența sa și tânărului Denis Haruț.

Ziua în care Raț i-a explicat lui Haruț principiile de bază ale postului de fundaș lateral

Haruț a avut norocul să fie coleg de cameră cu Raț, pe vremea când se aflau la ACS Poli. Fostul căpitan al naționalei a analizat jocul lui Haruț și și-a dat seama că tânărul fotbalist nu îndeplinește 100% sarcinile unui fundaș lateral.
În cele din urmă, Raț l-a chemat pe Haruț și i-a explicat în mod detaliat cum trebuie să se comporte pe postul respectiv:
"Tu nu ai orientare deloc! Cum calculezi, cum te poziționezi?", l-a întrebat Raț, potrivit gsp.ro. "Păi, după cum e faza...", a răspuns Haruț.
"E greșit să joci doar din instinct! Ești fundaș, contează organizarea!", i-a explicat Raț. Fostul campion al Ucrainei i-a explicat apoi: "Trebuie să ai repere clare pe teren, să ții cont de minge, de adversar, de coechipieri. Nu poți să te descurci numai cu talentul!".
Mai mult, pentru a fi sigur că tânărul Haruț înțelege ideea, Raț i-a desenat pe foaie cum ar trebui să se poziționeze pe teren în funcție de anumite repere.

Denis Haruț, dorit intens de FCSB

Denis a fost atent și a pus în aplicare tot ce i-a spus Raț și a continuat să fie titular la ACS Poli. În cele din urmă, trupa din Banat a retrogradat, iar Haruț a ajuns la FC Botoșani. Tânărul fundaș a continuat să aibă prestații consistente și la gruparea moldoveană și, cu timpul, a devenit un jucător "vânat" inclusiv de FCSB.
Denis Haruț a devenit piesă de bază la FC Botoșani. Fundașul de 21 de ani a bifat 49 de apariții la formația lui Marius Croitoru în toate competițiile. În prezent, Haruț este cotat la 1 milion de euro de transfermarkt.com.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20