Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Acord total între FCSB și Toni Petrea! Ce se întâmplă cu antrenorul după ratarea unui nou titlu în Liga 1

Bianca Dumitru

Actualizat 07/06/2022 la 07:36 GMT+3

FCSB a ratat încă o dată șansa de a deveni campioana României, iar lotul roș-albaștrilor va suferi câteva modificări importante în această vară, echipa urmând a se despărți de mai mulți jucători. În schimb, antrenorul Toni Petrea va continua pe banca tehnică.

Toni Petrea

Credit imagine: Getty Images

FCSB a pierdut încă o dată titlul de campioană a României, CFR Cluj impunându-se pentru al cincilea sezon consecutiv în Liga 1. În ciuda ratării principalului obiectiv, conducerea roș-albaștrilor a luat decizia de a nu se despărți de antrenorul Toni Petrea.
Contractul tehnicianului s-a încheiat la finalul stagiunii, dar potrivit Fanatik, după discuții cu șefii clubului, s-a ajuns la un acord verbal între cele două părți pentru continuarea colaborării.
Astfel, Petrea, care este plecat în vacanță în acest moment, va semna un nou contract la revenirea în București. Noua înțelegere va fi ușor modificată față de precedenta, salariul antrenorului urmând a fi mai mic decât cel pe care l-a încasat în sezonul recent încheiat.
Conform sursei citate, tehnicianul va încasa 8.000 de euro pe lună, cu 2.000 de euro mai puțin decât a primit până acum. În schimb, Toni Petrea va avea în contract bonusuri importante de performanță.
Oficializarea noii înțelegeri se va face după reunirea lotului celor de la FCSB, programată pe 14 iunie.
Citește și:

Pe cine ar fi vrut conducerea FCSB-ului în locul lui Petrea

În presa din România s-a speculat încă de la începutul acestui an că, dacă nu va deveni campioană a României, conducerea echipei roș-albastre va decide să se despartă de Toni Petrea.
GSP anunța atunci că oficialii celor de la FCSB ar avea deja două variante pentru înlocuirea antrenorului, fiind vorba despre Marius Croitoru, tehnicianul celor de la FC Botoșani, și Ilie Poenaru, care le-a pregătit în stagiunea recent încheiată pe Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș.
Fiecare dintre ei avea câte un susținător în conducerea roș-albaștrilor, iar conform sursei citate Poenaru ar fi fost favorit să preia echipa. De altfel, tehnicianul a mai fost dorit și anul trecut, după plecarea lui Edi Iordănescu de pe banca vicecampioanei României, însă atunci nu ar fi putut semna pentru că lucrase deja la două cluburi din Liga 1, maximul permis de regulamentul competiției.
Între timp, Ilie Poenaru a semnat cu UTA Arad, echipă pe care o va pregăti din următorul sezon, iar Marius Croitoru nu are de gând să se despartă de FC Botoșani, formație cu care mai are contract, conducerea moldovenilor dorindu-și ca el să continue.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo