România va avea din această vară, în sfârșit, arbitraj video la meciurile din Liga 1, după discuții extrem de lungi și tensionate între oficialii FRF și LPF.
Deși foarte multe voci au cerut, în repetate rânduri, introducerea tehnologiei VAR în România, Adrian Ilie nu consideră că asta este o idee prea bună.
Fostul mare fotbalist s-a arătat sceptic cu privire la prezența arbitrajului video în țara noastră. Chiar dacă este acord cu privire la utilitatea VAR-ului, Adrian Ilie a spus că Liga 1 nu este pregătită pentru această tehnologie.
Fotbal
"A fost cea mai mare greșeală a carierei mele!" Dezvăluiri incredibile ale lui Adrian Ilie
26/08/2021 LA 10:19
Fostul atacant trecut pe la Steaua, Galatasaray și Valencia a punctat că nu doar arbitrii ar trebui instruiți înainte de implementarea arbitrajului video, ci și jucătorii, care vor reacționa la contacte așa cum o fac și în prezent, ceea ce ar putea duce la prelungirea exagerată a meciurilor.
"Trebuia băgat mai demult, e drept, dar noi încă avem probleme, nu știu ce ar trebui să studiem pentru a trage o linie... În fine, cred însă că în acest campionat, o să încercăm să păcălim și VAR-ul. La orice contact care o să fie în careu, jucătorul o să cadă.
O să vedem așa o ploaie de căzături, o ploaie de simulări. Și așa, după ce se joacă foarte puțin, o să avem mai multe pauze de acum încolo cu VAR.
Ar fi bine să-l mai țină un an, să pregătească fotbaliștii, arbitrii... Dar mai ales fotbaliștii ar trebui să ia lecții un an ca să nu mai simuleze, că pierdem mult timp din meci și o să se lungească astfel prea mult.
Ar trebui să îi învețe în primul rând pe jucători că dacă vor insista cu simulatul, meciul se va prelungi prea mult și și așa avem un fotbal slab, lumea se va plictisi dacă se va prelungi prea mult", a declarat Adrian Ilie pentru sportbull.ro.
Citește și:

SUPERCUPA ROMÂNIEI, PRIMUL MECI DIN ROMÂNIA CU VAR

Supercupa României, care se va disputa pe 9 iulie, va fi primul meci de fotbal care va beneficia de arbitraj video, a anunțat, miercuri, președintele Federației Române de Fotbal.
La finalul ședinței Comitetului Executiv a FRF de la jumătatea lunii mai, Răzvan Burleanu a vorbit despre stadiul în care se află lucrările de implementare a sistemului VAR:
"În ceea ce privește implementarea VAR-ului, suntem în grafic. Așa cum am anunțat, toate meciurile din Liga I din sezonul următor vor beneficia de asistență video pentru arbitraj, iar primul meci din România care va beneficia de asistență video va fi chiar Supercupa României, care se va disputa în 9 iulie.
Ne aflăm în ultima fază de certificare a întregului sistem VAR. În aceste zile avem un reprezentant FIFA la București pentru certificarea arbitrilor și a operatorilor, iar la finalul lunii vom avea o nouă vizită din partea FIFA, pentru certificarea infrastructurii stadioanelor și pentru sisteme", a declarat Burleanu.
În Supercupa României, campioana CFR Cluj o va înfrunta pe câștigătoarea Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe, care s-a impus cu 2-1 în finala competiției, în fața celor de la FC Voluntari.
Romanian Liga I
Dinamo are un nou administrator special! Cine e favorit acum să fie numit antrenor
20/07/2022 LA 15:05
Romanian Liga I
FC Hermannstadt l-a transferat pe primul jucător mexican din istoria campionatului României
20/07/2022 LA 13:45