Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#AiNoștri | Povestea lui Bogdan Racovițan! Interviu exclusiv despre cum se simte în România și obiectivele sale

Bianca Dumitru

Actualizat 21/10/2021 la 13:00 GMT+3

La doar 21 de ani, Bogdan Racovițan este unul dintre cei mai promițători fundași români. Fotbalistul care și-a făcut junioratul în Franța, acolo unde s-a născut, are planuri mari și vise îndrăznețe. Jucătorul celor de la FC Botoșani și-a spus povestea pentru Eurosport.ro.

Bogdan Racovițan la FC Botoșani

Credit imagine: Instagram

Bogdan Racovițan a început să joace fotbal la vârsta de 5 ani, la Dijon, acolo unde a crescut și a învățat ce înseamnă să fie sportiv profesionist. Fundașul în vârstă de 21 de ani a vorbit pentru Eurosport.ro despre cum a ajuns la FC Botoșani și despre cât de diferită e percepția francezilor față de fotbal, comparativ cu ce se întâmplă în România.
"Când eram mic, aveam 3-4 ani, mă duceam cu tata afară și ne jucam cu mingea, dădeam pase, șuturi, iar la 5 ani m-a dus la un club. Prima amintire de pe stadion este de când aveam 7 ani, de la Dijon, unde am crescut. Mergeam destul de mult la meciuri, echipa era în liga a doua.
Cel mai important lucru pe care l-am învățat în Franța este să fiu profesionist.
De mic m-au învățat să am o atitudine bună, atât pe teren, cât și în afara lui, să fiu serios, să muncesc. Adică tot ce înseamnă să fii fotbalist profesionist.
Am ajuns la FC Botoșani pentru că nu jucam în Franța, iar cei de aici mi-au oferit un proiect sportiv destul de interesant. Acum sunt convins că a fost o alegere bună și nu regret niciun moment.
Nu cred că este foarte diferită percepția oamenilor față de fotbal pentru că și în Franța fotbalul este un sport foarte important, cred că este numărul 1, lumea merge la stadion, cluburile sunt ca aici, mai mici sau mai mari, depinde de istorie și de tradiție", a declarat Racovițan.
Bogdan Racovițan la Dijon

#AiNoștri | Racovițan visează să joace în Champions League

Tânărul fundaș a comentat și cum este să joace la o echipă din provincie, glumind cu privire la condițiile meteo de la Botoșani. Racovițan a vorbit și despre obiectivul său în fotbal, precizând că se simte recunoscător pentru faptul că a ajuns să-și transforme pasiunea în meserie.
În plus, fotbalistul celor de la FC Botoșani a dezvăluit și care este secretul rezultatelor bune obținute de echipa lui Marius Croitoru în startul acestui sezon al Ligii 1.
"Nu e greu să fii fotbalist la o echipă din provincie. Sunt echipe bune și în afara Bucureștiului și nu cred că există o diferență mare între cluburi, poate doar că aici, la Botoșani, e foarte frig. Glumesc (râde). Nu sunt probleme deloc.
Obiectivul meu este să ajung la cel mai înalt nivel în fotbal. Mă refer să joc într-unul dintre campionatele din top 5, în Champions League. Vreau să câștig trofee, să am o carieră plină.
Fotbalul pentru mine este o pasiune, care acum s-a transformat într-o meserie și sunt foarte recunoscător pentru șansa de a fi fotbalist.
Cred că pot să zic că avem un lot de jucători foarte bun, un colectiv bun, există o atmosferă bună în vestiar, dar și în jurul echipei. Practicăm un fotbal atipic, avem un antrenor bun, cu care lucrăm zi de zi anumite aspecte pe care ne dorim să le arătăm pe teren și cred că asta ne permite să avem rezultate bune", a spus Bogdan Racovițan pentru Eurosport.ro.

#AiNoștri | "Asta mă obligă să fiu și mai bun!"

Fundașul în vârstă de 21 de ani a precizat și că se simte flatat de faptul că, în ultimele săptămâni, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova s-au arătat interesate de el, spunând că nu se gândește, însă, deocamdată la un transfer:
Sunt onorat de interesul lor, înseamnă că am fost remarcat, dar momentan nu mă gândesc la un transfer. Sunt concentrat la Botoșani și la meciurile pe care le avem de jucat. O să vedem când va fi momentul unui transfer.
Bogdan Racovițan la FC Botoșani
În plus, Racovițan a comentat și declarația antrenorului său, Marius Croitoru, care a spus că tânărul fundaș este un fotbalist de cel puțin 1 milion de euro. Bogdan a zis că se simte obligat să arate din ce în ce mai bine pe teren și să reușească evoluții tot mai bune.
"Sunt bucuros că antrenorul mă apreciază. Această declarație mă motivează și mă obligă să fiu și mai bun. E greu de estimat valoarea mea de piață pentru că se poate schimba rapid atât în sus, cât și în jos. Cred că ceea ce mă definește este valoarea mea ca fotbalist atât pe teren, cât și în afara lui", a precizat fundașul, care a spus că, din punctul lui de vedere, campionatul din Anglia i se potrivește cel mai mult:
"Cred că aș spune Anglia, pentru mine este cel mai bun campionat. Este o ligă puternică, tehnică, și cred că jocul meu s-ar potrivi acolo. Este un campionat în care suporterii pun multă pasiune în tribune și cred că mi-ar plăcea mult."
Jucătorul celor de la FC Botoșani a vorbit pentru Eurosport.ro și despre fotbaliștii pe care îi admiră, numindu-i pe Thiago Silva și Sergio Ramos, de la care consideră că are foarte multe de învățat.
"Fotbaliștii mei preferați sunt Thiago Silva și Sergio Ramos pentru că sunt fundași centrali, modele pentru mine. Thiago Silva este foarte elegant, foarte bun cu mingea și încerc să fiu ca el. Sergio Ramos a câștigat foarte multe trofee și cred că este și el un model foarte bun pentru orice fundaș central", a conchis Bogdan Racovițan.
Bogdan Racovițan

#AiNoștri | Bogdan Racovițan, în câteva cuvinte

În curtea școlii, la fotbal, prietenii mă strigau... Bogdan. E un nume destul de atipic în Franța.
Modelele mele când eram mic erau... mama și tata.
Primul post pe care am jucat a fost... atacant. Voiam să dau goluri.
Oamenii care mi-au influențat cel mai mult cariera sunt... părinții mei. Au fost întotdeauna și încă sunt alături de mine și mă susțin în tot ce fac.
După ce înscriu, obișnuiesc să... mă bucur și apoi mă concentrez pe restul meciului.
Fotbalistul pe care aș vrea să-l întâlnesc este... Cristiano Ronaldo. Pentru mine e un exemplu de fotbalist aproape perfect.
Echipa din Europa la care aș vrea să joc este... Real Madrid / Bayern Munchen.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo