Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#AiNoștri | Povestea lui Ștefan Baiaram! Interviu exclusiv despre Universitatea Craiova și planuri de viitor

Bianca Dumitru

Actualizat 17/09/2021 la 08:44 GMT+3

Ștefan Baiaram visează să ajungă unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, unul dintre obiectivele sale fiind acela de a cuceri un titlu în tricoul Universității Craiova. Atacantul în vârstă de doar 18 ani și-a spus povestea pentru Eurosport.ro.

Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)

Credit imagine: Instagram

Ștefan Baiaram a început să facă fotbal în copilărie, după ce tatăl lui l-a dus pentru prima dată pe stadionul 'Ion Oblemenco'. Prima echipă pentru care a jucat este Casa Bogdan Craiova, de unde s-a transferat ulterior la Universitatea Craiova. Atacantul a vorbit pentru Eurosport.ro despre cum a ajuns să joace fotbal și despre ce înseamnă pentru el faptul că evoluează în prima ligă a României.
"Gustul fotbalului l-am prins de la tatăl meu. El este un mare fan al Universității Craiova. El a fost cel care, la vârsta de 6 ani, m-a dus prima dată pe stadionul Ion Oblemenco și nu o să uit niciodată acel moment.
Am început fotbalul la echipa Casa Bogdan Craiova, iar de acolo am mers la Universitatea Craiova. Mă simt foarte onorat că toți din club mi-au dat încredere si sunt alături de mine. Și aici mă refer la antrenorii cu care am lucrat, colegii de echipă și conducerea clubului", a declarat Baiaram.
Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)

#AiNoștri | Cel mai dificil moment din cariera lui Baiaram

Atacantul, care are un fizic impunător, făcându-se remarcat prin viteza de reacție și calitățile tehnice demonstrate, s-a confruntat în copilărie cu câteva probleme de sănătate, din cauza cărora a fost aproape de a-și încheia prematur cariera. Ștefan Baiaram a spus că acela este cel mai dificil moment din cariera lui și a explicat cum a trecut peste el.
"Cel mai dificil moment a fost la 5-6 ani când am avut suflu sistolic la inimă. Am avut atunci o pauză de un an de zile, iar doctorii ziceau că este posibil să nu mai joc fotbal niciodată. Îmi amintesc că eram foarte trist în acea perioadă. Tatăl meu nu a acceptat asta, am făcut mai multe investigații și până la urmă am primit acceptul să joc în continuare.
Când am aflat despre ce aceste probleme, am fost foarte supărat. Pur și simplu nu îmi venea să cred că nu o să pot să mai joc fotbal niciodată, să nu mai fac sport. Mă gândeam în fiecare moment că nu se poate întâmpla un astfel de lucru și voi reuși până la urmă să continui", a mărturisit fotbalistul.

#AiNoștri | "E un sentiment unic, de nedescris!"

În această toamnă, Ștefan Baiaram a debutat cu gol în echipa națională U20 a României, înscriind în poarta reprezentativei Portugaliei, în victoria cu 2-1 a 'tricolorilor'. Tânărul fotbalist a dezvăluit că a avut emoții uriașe, cu toate că mai jucase în tricoul naționalei în 2019, la echipa U17.
"Debutul a fost cu foarte mari emoții. Este foarte frumos să îmbraci tricoul naționalei. Este un sentiment unic, de nedescris", a declarat Baiaram pentru Eurosport.ro.
Ștefan Baiaram, la echipa națională U20 a României
Atacantul a vorbit pentru Eurosport.ro și despre obiectivul său general în fotbal, punctând că visul lui este acela de a deveni campion al României cu Universitatea Craiova. Ulterior, fotbalistului i-ar plăcea să ajungă în Spania, considerând că La Liga este competiția care i se potrivește cel mai bine.
"Obiectivul meu este să ajung cât mai sus posibil. În primul rând, vreau să iau un titlu cu Universitatea Craiova, pentru că acesta a fost gândul meu când m-am apucat de fotbal. Mai departe vedem ce va fi. Normal că îmi doresc să joc pentru o echipa importantă din străinătate", a spus Ștefan Baiaram, al cărui model din fotbalul internațional este Lionel Messi.

#AiNoștri | Mesajul lui Ștefan Baiaram pentru suporterii Universității Craiova

În actualul sezon al Ligii 1, Ștefan Baiaram a înscris un gol în tricoul Universității Craiova, în victoria cu 1-0 în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, evoluând în medie 37 de minute.
Atacantul le-a transmis un mesaj suporterilor echipei lui Laurențiu Reghecampf, pe care și-i dorește alături de club în fiecare moment, fiind de părere că doar cu sprijinul fanilor echipa poate obține rezultatele dorite.
"Sper să fie alături de noi și în momentele mai puțin bune și împreună să mergem înainte, pentru că doar așa putem să câștigăm ceea ce cu toții ne dorim: campionatul", a fost mesajul fotbalistului de 18 ani.

#AiNoștri | Ștefan Baiaram, în câteva cuvinte

  • În curtea școlii, la fotbal, prietenii mă strigau... Fane.
  • Modelul meu când eram mic era... Ilie Balaci.
  • Primul post pe care am jucat a fost... atacant.
  • Oamenii care mi-au influențat cel mai mult cariera sunt... tatăl meu și domnul Samir Zamfir.
  • După ce înscriu, obișnuiesc să... îi mulțumesc lui Dumnezeu.
  • Fotbalistul pe care aș vrea să-l întâlnesc este... Lionel Messi.
  • Echipa din Europa la care aș vrea să joc este... FC Barcelona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo