Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Amenzi importante pentru FCSB și Dinamo după derby-ul din Liga 1! Ce riscă roș-albaștrii

Bianca Dumitru

Publicat 09/02/2022 la 19:02 GMT+2

FCSB și Dinamo au fost sancționate după meciul din a 23-a etapă a Ligii 1. Roș-albaștrii au atins pragul maxim de penalitate financiară și riscă să fie obligate să joace fără spectatori.

Dinamo - FCSB

Credit imagine: facebook

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal le-a sancționat pe FCSB și Dinamo pentru incidentele produse de suporteri la derby-ul din a 23-a etapă a Ligii 1.
Conform LPF, pentru aprinderea și aruncarea de materiale explozive pe teren și în tribune, roș-albaștrii au primit o amendă de 60.000 de lei, iar Dinamo va trebui să plătească 15.000 de euro.
"Dinamo 1948 SA vs. FC FCSB - Incidente - În baza art. 82.1 și 3.a și c. raportat la art. 83.2.d) din RD, se sancționează clubul Dinamo 1948 cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În baza art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 60.000 lei", se arată pe site-ul oficial al LPF.
Cei de la FCSB au atins pragul maxim de penalitate financiară, iar astea înseamnă că, potrivit Regulamentului Disciplinar, la fiecare abatere de acest tip clubul va fi sancționat gradual, atât cu amenda de 60.000 de lei, cât și cu disputarea partidelor fără spectatori.
În altă ordine de idei, astăzi, Comisia de Disciplină a FRF a sancționat clubul Sepsi Sf. Gheorghe cu 30.000 de lei pentru că la meciul cu Universitatea Craiova s-a încălcat Protocolul Medical de Desfășurare a Competițiilor în contextul pandemiei de coronavirus.
Citește și:

Gaz Metan Mediaș riscă depunctarea din cauza problemelor financiare

Gaz Metan Mediaș ar putea fi depunctată de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF, iar situația medieșenilor este din ce în ce mai grea. Conform GSP, clubul din Mediaș are șanse mari să piardă două puncte din cauza datoriilor pe care le are către Ronaldo Deaconu, fotbalist care a plecat pe 27 ianuarie.
Chiar și așa, pericolul nu a trecut pentru formația lui Ilie Poenaru. Gaz Metan ar putea fi depunctată cu încă două puncte săptămâna viitoare, din cauza altor datorii.
Depunctarea medieșenilor ar veni la fix pentru echipele aflate pe ultimele locuri. Fără cele două puncte, Gaz Metan va avea 22 de puncte, iar Dinamo se va apropia la 10 puncte, echivalentul a 5 puncte în play-out.
De altfel, dinamoviștii privesc către situația de la Mediaș, în cazul în care vor retrograda sportiv, ar putea să joace barajul, în cazul în care Gazul nu va putea termina sezonul din cauza datoriilor imense pe care le-a acumulat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo