Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul dorit de FCSB știe cine va câștiga lupta pentru titlu în Liga 1! "90% e campioană"

Bianca Dumitru

Publicat 10/05/2022 la 10:27 GMT+3

FCSB și CFR Cluj și-au câștigat meciurile din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 1, fiind despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului, cu două runde înainte de finalul sezonului. Ilie Poenaru este convins că roș-albaștrii își vor adjudeca titlul.

CFR Cluj - FCSB

Credit imagine: facebook

După ce echipa lui Dan Petrescu s-a impus cu scorul de 0-6 în fața celor de la FC Argeș, FCSB s-a impus în duelul cu Universitatea Craiova, scor 0-1, grație unui gol marcat în minutul 86 de Ivan Mamut.
Datorită acestor victorii, cele două formații au rămas despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului Ligii 1, cu două etape înainte de finalul acestui sezon. Până la meciul direct, CFR Cluj o va mai înfrunta pe Universitatea Craiova, iar roș-albaștrii vor juca în compania celor de la FC Voluntari.
Înainte acestor partide, Ilie Poenaru, unul dintre cei care ar putea ajunge să o antreneze în viitor pe FCSB, a comentat lupta pentru titlu. Tehnicianul s-a arătat convins că roș-albaștrii vor deveni campioni ai României.
Fostul antrenor alături de care Academica Clinceni a ajuns în play-off-ul Ligii 1 în sezonul trecut a spus că echipa lui Toni Petrea are avantajul unei pregătiri fizice mai bune în fața CFR-ului.
"La CFR Cluj trebuie schimbată o generație întreagă. S-a instalat uzura. Jucătorii sunt într-o stare de disconfort. Ca antrenor, dacă aș avea puncte avans, nu aș mai face pasul în spate, aș alege pressing avansat, să recuperăm imediat și aș merge pe mingea a doua, să stăm sus tot timpul, să sufocăm adversarul, să stea mingea la noi, să-i arătăm adversarului că nu are șanse cu noi.
CFR poate face asta, dar o poate face cu jucătorii care au stat pe bancă, gen Costache, Păun, Neguț... Ei încă au foame de trofee și vor să joace.
FCSB a bătut la Craiova și cred că e 90% campioană. M-am înșelat să cred tot timpul că la CFR se schimbă ceva până la final. Nu cred că mai poate schimba. Celor de la CFR le va fi foarte greu să câștige următoarele două etape.
Fizic, FCSB, la fiecare meci, e echipa mai proaspătă, termină meciul în același ritm, în timp ce CFR, din minutul 65, cade fizic", a declarat Ilie Poenaru, potrivit Realitatea Sportivă.
Citește și:

ÎN CE CONDIȚII CFR CLUJ DEVINE CAMPIOANĂ ÎNAINTE DE MECIUL CU FCSB

Campioana en-titre a României și-ar putea adjudeca un nou titlu încă dinainte de meciul cu FCSB, din ultima etapă a play-off-ului.
Pentru asta, CFR Cluj are nevoie de o victorie sau un egal în derby-ul cu echipa lui Laurențiu Reghecampf, în timp ce formația lui Toni Petrea trebuie să piardă duelul cu FC Voluntari.
Dacă clujenii vor avea un avans și de numai 3 puncte în fața celor de la FCSB după penultima etapă, titlul va fi al lor indiferent de rezultatul din meciul direct pentru că departajarea se va face în funcție de locul ocupat la începutul play-off-ului.
În cazul în care cele două echipe vor obține rezultate similare în runda următoare, noua campioană a României va fi stabilită în urma duelului dintre FCSB și CFR Cluj.
Ultima etapă a play-off-ului Ligii 1 se va disputa în weekend-ul 21-22 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo