Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Asta e diferența între FCSB și CFR Cluj!" Ilie Dumitrescu a analizat lupta la titlu din Liga 1

Bianca Dumitru

Publicat 13/05/2022 la 10:28 GMT+3

FCSB și CFR Cluj se vor înfrunta în ultima etapă a play-off-ului Ligii 1, într-un meci care are șanse uriașe de a fi finala campionatului. Ilie Dumitrescu a analizat duelul ce se anunță a fi finala campionatului.

CFR Cluj - FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB și CFR Cluj sunt despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului Ligii 1, cu două etape înainte de finalul sezonului. Până la meciul direct, CFR Cluj o va mai înfrunta pe Universitatea Craiova, iar roș-albaștrii vor juca în compania celor de la FC Voluntari.
Înaintea ultimelor două runde ale play-off-ului, Ilie Dumitrescu a analizat partida care ar putea fi finala campionatului în acest sezon. Fostul fotbalist a explicat ce a remarcat în ultima vreme în prestațiile jucătorilor lui Dan Petrescu și Toni Petrea.
În plus, Dumitrescu a spus și care este echipa care va porni cu un avantaj în ultima etapă, chiar dacă acesta va fi mic, în opinia fostului jucător și antrenor al Stelei, care nu vede nicio formație drept favorită certă.
"În momentul de față, sunt convins că FCSB are jucători care au ajuns la maturitate, au luat taurul de coarne în deplasare, cu CFR. Adică să joci cu presiunea aia, că trebuie să câștigi un meci... și evoluția a fost foarte bună. Am văzut cum a gestionat acum, cu Craiova.
Nu există favorită pentru că sunt două echipe foarte puternice. Diferența dintre FCSB și CFR e că CFR a mai trecut prin momente din astea, ei știu să joace meciurile astea cu presiune. Și peste FCSB a mai trecut un an sau doi, dar nu a jucat cu trofeul pe masă.
Pentru mine, testul lor de maturitate a fost la meciul cu Craiova și mi-a plăcut. A câștigat, dar a fost echipa care a avut inițiativa în multe momente, a jucat în terenul adversarului, a forțat victoria. Dar asta e o finală fără favorit. E vorba de zi, de moment, de cum începi jocul, o acțiune poate să schimbe totul.
Finala se va juca în ultima etapă, indiferent de rezultatul meciului dintre CFR și Craiova. Ca să scoți egal cu FCSB în deplasare, trebuie să dai gol. Gândește-te că FCSB a dat 3 goluri și a scos un egal. Da, asta e finala", a declarat Ilie Dumitrescu, la DigiSport.
Cine va câștiga titlul în Liga 1?
Citește și:

CAMPIOANA ROMÂNIEI SE POATE DECIDE ÎN ULTIMA ETAPĂ

Cu două etape înainte de finalul sezonului, CFR Cluj are 54 de puncte, fiind pe primul loc al clasamentului Ligii 1, în timp ce FCSB ocupă a doua poziție, cu 52 de puncte, iar Universitatea Craiova completează podiumul, cu 45 de puncte.
Până la returul cu FCSB din ultima rundă, care se va disputa la Buzău, echipa lui Dan Petrescu o va mai înfrunta pe Universitatea Craiova (acasă), în timp ce roș-albaștrii vor juca împotriva celor de la FC Voluntari (în deplasare).
Campioana en-titre a României și-ar putea adjudeca un nou titlu încă dinainte de meciul cu FCSB. Pentru asta, CFR Cluj are nevoie de o victorie sau un egal în derby-ul cu echipa lui Laurențiu Reghecampf, în timp ce formația lui Toni Petrea trebuie să piardă duelul cu FC Voluntari.
Dacă clujenii vor avea un avans și de numai 3 puncte în fața celor de la FCSB după penultima etapă, titlul va fi al lor indiferent de rezultatul din meciul direct pentru că departajarea se va face în funcție de locul ocupat la începutul play-off-ului.
În cazul în care cele două echipe vor obține rezultate similare în runda următoare, noua campioană a României va fi stabilită în urma duelului dintre FCSB și CFR Cluj, care va avea loc în weekend-ul 21-22 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo