Supercupa României, care se va disputa pe 9 iulie, va fi primul meci de fotbal care va beneficia de arbitraj video, a anunțat, miercuri, președintele Federației Române de Fotbal.
La finalul ședinței Comitetului Executiv a FRF, Răzvan Burleanu a vorbit despre stadiul în care se află lucrările de implementare a sistemului VAR:
"În ceea ce privește implementarea VAR-ului, suntem în grafic. Așa cum am anunțat, toate meciurile din Liga I din sezonul următor vor beneficia de asistență video pentru arbitraj, iar primul meci din România care va beneficia de asistență video va fi chiar Supercupa României, care se va disputa în 9 iulie.
Liga Campionilor UEFA
Șumudică șterge pe jos cu Dan Petrescu: "Le trebuia pașaport să treacă de centru"
ACUM 15 ORE
Ne aflăm în ultima fază de certificare a întregului sistem VAR. În aceste zile avem un reprezentant FIFA la București pentru certificarea arbitrilor și a operatorilor, iar la finalul lunii vom avea o nouă vizită din partea FIFA, pentru certificarea infrastructurii stadioanelor și pentru sisteme", a declarat Burleanu.
În Supercupa României, campioana CFR Cluj o va înfrunta pe câștigătoarea Cupei României. Finala competiției va avea loc în această seară, de la ora 20:30, pe noul stadion din Giulești.
Citește și:

Cum va arăta Cupa României în următoarele sezoane

Președintele Federației Române de Fotbal a anunțat și că noul format al Cupei României se va desfășura în sistem de grupe, ceea ce va duce la creșterea numărului de meciuri.
"Ședința de astăzi (n.r. miercuri) a fost dedicată datelor de începere a competițiilor din următorul sezon, precum și pentru un nou format competițional în Cupa României. Cupa României are un potențial mult mai mare de dezvoltare și ne dorim să devină o competiție de interes în toate fazele sale, care să aducă un număr mai mare de spectatori și implicit audiențe TV superioare, dar și o îmbunătățire a nivelului de joc.
Din dorința de a avea un design competițional optim, am apelat la o companie olandeză și în baza unei analize am aprobat noul format pentru Cupa României care va debuta din următorul sezon competițional.
Este un format competițional modern pe care îl vom reîntâlni din ce în ce mai des în competițiile internaționale și pune în valoare regiunile României prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eșaloanele inferioare de a juca acasă, pe teren propriu, în anumite faze ale competiției, dar propune și un sistem de grupe mult mai atractiv și mai dinamic astfel încât să contribuim la creșterea numărului meciurilor", a declarat Răzvan Burleanu, citat de Agerpres.
Președintele FRF a precizat că se așteaptă, odată cu primul an al acestui format, ca premiile totale acordate echipelor să fie mai mari cu 50%: "Noul format competițional ne asigură totodată și creșterea premiilor totale acordate echipelor cu aproximativ 50%, din chiar primul sezon competițional, urmând ca din ciclul financiar următor, 2024-2027, să înregistrăm creșteri chiar și mai mari."
Fotbal
Rapid, învinsă clar de Slavia Praga în ultimul amical din Austria! Alte rezultate ale românilor
ACUM O ZI
Liga Campionilor UEFA
Cristi Balaj a analizat remiza dintre CFR Cluj și FC Pyunik: "Am avut ghinion și neinspirație"
IERI LA 18:46