Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Câștigă de 4 ori mai bine decât la Botoșani, dar nu e în top! Care sunt cele mai mari salarii din Liga 1

Bianca Dumitru

Publicat 05/02/2022 la 05:42 GMT+2

Noul jucător al celor de la FCSB va câștiga un salariu de 4 ori mai mare decât cel pe care îl primea la FC Botoșani. Cu toate astea, Edjouma nu prinde topul celor mai bine plătiți 10 fotbaliști din Liga 1, care este dominat de jucători de la CFR Cluj.

Malcom Edjouma, FC Botosani, sursa foto: www.facebook.com/fcbotosani

Credit imagine: facebook

FCSB a reușit în această săptămână să-l transfere pe Malcom Edjouma, de la FC Botoșani, pentru 330.000 de euro. Fotbalistul va avea un salariu lunar de 14.000 de euro, de 4 ori mai mare decât cel pe care îl primea în echipa lui Marius Croitoru.
Cu toate astea, mijlocașul nu prinde topul celor mai bine plătiți 10 fotbaliști din Liga 1. Potrivit GSP, https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-edjouma-salarii-liga-1-653774.html Edjouma are un salariu mai mic la FCSB decât Florin Tănase, care câștigă lunar 30.000 de euro, Claudiu Keșeru, care încasează 25.000 de euro, Florinel Coman, care primește 20.000 de euro, și Vinicius și Radunovic, al căror salariu este de 15.000 de euro. Francezul este, așadar, al șaselea cel mai bine plătit jucător al roș-albaștrilor.
În topul celor mai mari 10 salarii din Liga 1 se regăsesc de la FCSB doar Tănase, Keșeru și Coman, celelalte 7 locuri fiind ocupate de fotbaliști de la CFR Cluj. Cel mai bine plătit sportiv din campionatul României este Sigurjonsson, care câștigă anual 420.000 euro, acesta fiind urmat în top de Chipciu, cu un venit anual de 400.000 de euro. Podiumul este completat de Florin Tănase, care încasează pe sezon 360.000 de euro.
În top 10 se mai află Mario Camora, Ciprian Deac, Billel Omrani, Andrei Burcă și Mihai Bordeianu, campioana României remarcându-se drept clubul care plătește cele mai mari salarii din Liga 1.
Top 10 cele mai mari salarii din Liga 1
Citește și:

Edjouma a fost dorit și de CFR Cluj și Universitatea Craiova

Malcom Edjouma nu s-a adaptat la echipa lui Gică Hagi, acolo unde a jucat doar 103 minute în total și a fost lăsat liber de contract. În august 2020 a semnat cu KSV Roeselare, însă a plecat după o lună. Trupa lui Croitoru i-a oferit o șansă, iar francezul a impresionat în tricoul echipei de pe locul 4 din Liga 1.
Edjouma a jucat 21 de meciuri pentru moldoveni în actualul sezon, în toate competițiile. Acesta a marcat 4 goluri și a oferit trei pase decisive, atrăgând atenția mai multor formații din campionat.
CFR Cluj și Universitatea Craiova au mai fost interesate de transferul francezului, cotat de site-ul Transfermarkt.com la 500.000 de euro, dar acesta a semnat cu echipa lui Toni Petrea.
Conform GSP, FCSB insistă și pentru transferul lui Dawa, tot de la FC Botoșani, vicecampioana României oferind 800.000 de euro pentru ambii jucători.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo