Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele mai tari transferuri făcute în SuperLigă înainte de noul sezon! Cum arată cea mai valoroasă echipă

Bianca Dumitru

Actualizat 15/07/2022 la 13:39 GMT+3

Astăzi, de la ora 18:30, debutează sezonul 2022/23 al SuperLigii. Cele 16 echipe din campionatul României au făcut mai multe transferuri în această vară. Iată care sunt mutările realizate în SuperLigă și cum arată cea mai valoroasă echipă de start.

Jefte Betancor (Farul Constanța)

Credit imagine: facebook

Astăzi începe noul sezon al campionatului României, care se numește începând din această vară SuperLiga. Înainte de startul competiției, echipele din primul eșalon au făcut mai multe transferuri, în încercarea lor de a se întări și de a obține rezultate din ce în ce mai bune.
CFR Cluj, campioana en-titre, s-a despărțit de 17 fotbaliști, printre care se remarcă Otto Hindrich, Valentin Costache, Mateo Susic și Alexandru Chipciu. În schimb, ardelenii au adus 11 jucători, cele mai importante transferuri find Jefte Betancor, golgheterul din sezonul trecut al celor de la Farul Constanța, Christopher Braun și Vito Hammershoy-Mistrati, în schimbul căruia au plătit cel mai mult în această vară, 400.000 de euro.
FCSB și-a luat doar 3 fotbaliști în ultimele săptămâni, fiind vorba despre Rachid Bouhenna, Joyskim Dawa și Joonas Tamm. Vicecampioana României s-a despărțit, însă, de 15 jucători, printre ei remarcându-se Andrei Miron, Paulo Vinicius sau Valentin Gheorghe, care a fost doar împrumutat în Turcia, la Umraniyespor.
Universitatea Craiova a renunțat în această vară, printre alții, la Ovidiu Bic, Atanas Trică și Mirko Pigliacelli și i-a adus pe Raul Silva și Ivan Martic, în timp ce Farul Constanța a transferat 17 fotbaliști, printre care se numără Tudor Băluță, Denis Alibec și Vlad Morar, lăsând să plece 12 jucători, cum ar fi Andrei Ciobanu și Damien Dussaut, transferați la Rapid, Bradley de Nooijer și Jefte Betancor.
Adrian Mutu și-a luat la Rapid 8 fotbaliști în ultimele săptămâni, printre care se află Alexandru Albu și Florin Ștefan, și s-a despărțit de 14 jucători, cum ar fi Alexandru Dandea, Cătălin Hlistei și Adrian Bălan.
Cine va câștiga titlul în sezonul 2022/23 al Superligii?
Citește și:

Ce transferuri s-au mai făcut în SuperLigă

Printre transferurile realizate de celelalte echipe din SuperLigă, se remarcă mutările lui Claudiu Keșeru de la FCSB la UTA Arad, Denis Ciobotariu de la CFR Cluj la Sepsi Sf. Gheorghe și Alexandru Chipciu și Marius Briceag la Universitatea Cluj de la CFR, respectiv FC Voluntari.
În plus, Petrolul Ploiești i-a transferat, printre alții, pe Mirko Ivanovski și Christian Irobiso de la Dinamo și pe Gabriel Tamaș și Gicu Grozav, de la FC Voluntari, respectiv MTK Budapest, iar FC U Craiova i-a luat pe David Croitoru de la FC Botoșani și pe Ricardo Grigore de la Dinamo. Nu în ultimul rând, FC Argeș l-a adus pe Andreias Calcan de la Mezokovesd, iar FC Botoșani s-a înțeles cu Ovidiu Perianu de la FCSB și cu Martin Remacle de la "U" Cluj.
În urma transferurilor realizate până în acest moment, echipa din SuperLigă cu cel mai valoros lot este FCSB, care este cotată la 34,08 milioane de euro. Roș-albaștrii sunt urmați în ierarhie de CFR Cluj, cu o valoare totală de piață de 28,96 de milioane de euro, și de Universitatea Craiova, a cărei cotă este de 19,1 milioane de euro.
La polul opus se află CS Mioveni și FC Hermannstadt, echipe ale căror loturi nu au o valoare mai mare de 5,5 milioane de euro. De altfel, trebuie menționat că, în afară de FCSB, CFR și Craiova, nicio echipă din SuperLigă nu este cotată la mai mult de 15 milioane de euro, 8 echipe neatingând nici borna de 10 milioane de euro.
Top 8 cele mai valoroase echipe din SuperLigă
La nivel individual, topul celor mai valoroși jucători din SuperLigă este dominat de jucători de la FCSB și CFR Cluj, care au câte 4, respectiv 3 reprezentanți, ceilalți 3 jucători fiind de la Farul Constanța și Universitatea Craiova.
Top 10 cei mai valoroși fotbaliști din SuperLigă
Cel mai valoros 11 din SuperLiga României (27,3 milioane de euro): Marian Aioani (1,2 milioane de euro) - Cristi Manea (2,7 milioane de euro), Daniel Graovac (1,6 milioane de euro), Andrei Burcă (4 milioane de euro), Nicușor Bancu (1,7 milioane de euro) - Tudor Băluță (1,8 milioane de euro), Mihai Bordeianu (1,4 milioane de euro) - Andrei Cordea (1,2 milioane de euro), Darius Olaru (5,5 milioane de euro), Octavian Popescu (4 milioane de euro) - Gabriel Debeljuh (2,2 milioane de euro).

Programul primei etape a SuperLigii

Vineri, 15 iulie
  • FC Hermannstadt - CS Mioveni (ora 18:30)
  • Universitatea Craiova - Sepsi Sf. Gheorghe (ora 21:30)
Sâmbătă, 16 iulie
  • FC Argeș - UTA Arad (ora 18:30)
  • CFR Cluj - Rapid (ora 21:30)
Duminică, 17 iulie
  • Farul - FC U Craiova 1948 (ora 18:30)
  • FCSB - Universitatea Cluj (ora 21:30)
Luni, 18 iulie
  • FC Botoșani - Chindia Târgoviște (ora 18:30)
  • Petrolul Ploiești - FC Voluntari (ora 21:30)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo