Cei de la CFR Cluj au început deja să se gândească la sezonul următor. Oficialii campioanei României au transferat deja 3 fotbaliști tineri din Africa și unul dintre America Centrală, pe care i-au prezentat astăzi.
CFR și-a luat un fundaș din Panama, Orman Davis, în vârstă de 19 ani, un mijlocaș din Coasta de Fildeș, Adjani Abdoul Kader, care are 18 ani, și doi atacanți, unul din Gambia, Jah Mustapha, de 18 ani, și unul dintre Ghana, Yeboah Emmanuel, în vârstă de 19 ani. Aceștia se vor antrena cu juniorii clubului până când Dan Petrescu va considera că este momentul să îi cheme în lotul echipei de seniori.
Despre transferurile celor 4 tineri, președintele celor de la CFR Cluj, Cristi Balaj, a spus că fotbaliștii au fost analizați îndelung înainte de a fi aduși în România. Aceste mutări fac parte dintr-o strategie pe termen lung a clubului din Gruia, care are de gând să facă și alte astfel de transferuri.
Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
IERI LA 09:21
"S-au adus jucători pe care să-i folosim în sezonul viitor. Nu gândim doar pe termen scurt. Avem în plan și aducerea unor jucători tineri. Am adus jucători din zona Africii, pe care i-am monitorizat și după aceea i-am urmărit la fața locului. Am avut persoane din cadrul clubului care au mers în Africa ca să-i vadă. Se schimbă strategia. Ne gândim și la viitor", a declarat Balaj, în februarie.
Citește și:

"Cel mai bun sezon din istoria fotbalului românesc!"

CFR Cluj a încheiat sezonul regulat al Ligii 1 pe primul loc în clasament, cu 76 de puncte, cu 14 mai multe decât FCSB, care se află pe locul 2. După victoria cu Dinamo, din a 30-a etapă a campionatului, Dan Petrescu s-a arătat încântat de performanța reușită de echipa sa, spunând totodată că titlul nu a fost încă adjudecat de CFR.
"Cred că este cel mai bun sezon din istoria fotbalului românesc. ca rezultate în sezonul regulat. Acum, că se joacă play-off, e altceva. Dar acest record nu aduce nimic. Asta e problema noastră. Cine naiba se aștepta să fie o asemenea diferență? Sunt șocat de câte puncte are CFR. Nu cred că se va mai întâmpla vreodată. Dacă se va întâmpla, în momentul ăla mă las de antrenorat, dar nu se va mai întâmpla!
A fost un an deosebit, am avut și noroc. Dar nu s-a terminat campionatul. Mai sunt 30 de puncte și se poate întâmpla orice. Vom avea 10 în finale în play-off. Orice meci va fi foarte greu. E posibil orice în play-off. În fotbal nu se știe niciodată nimic", a spus Dan Petrescu la conferința de presă de la finalul meciului cu Dinamo.
În prima etapă din play-off-ul Ligii 1, CFR Cluj o va înfrunta pe FC Voluntari, sâmbătă, de la ora 20:30, pe teren propriu.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
25/05/2022 LA 05:50
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39