CFR Cluj este lider în Liga 1, dar clubul se confruntă cu mari probleme financiare, iar șefii din Gruia pregătesc intrarea în insolvență. Campioana României are datorii importante, iar jucătorii și ceilalți angajați ai clubului nu și-au mai primit salariile de 3-4 luni.
În plus, CFR ar avea să le plătească peste 1 milion de euro despăgubiri celor pe care i-a dat afară în ultimii ani, printre care se remarcă și antrenorii Edi Iordănescu și Marius Șumudică. Potrivit GSP, oficialii clubului alb-vișiniu vor să readucă echipa pe linia de plutire prin intermediul unei proceduri de insolvență.
Intrarea în reorganizare ar urma să se facă în primăvară sau la finalul actualului sezon. Acest lucru va însemna absența CFR-ului din cupele europene pentru cel puțin un an, UEFA neacceptând în competițiile sale cluburi care se confruntă cu astfel de probleme. Lipsind din Europa, clujenii vor avea și venituri mai mici, în ultimii ani participările în cupele europene aducând sume importante la bugetul echipei.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, impresionat de un atacant din campionat. "E cel mai bun. Regret că nu l-am antrenat"
ACUM 20 ORE
Conform sursei citate, CFR Cluj avea la finalul anului trecut o datorie de 19,5 milioane de euro, mai mult de jumătate din această sumă reprezentând creanța patronului, care a înregistrat banii virați către club drept împrumuturi.

CFR Cluj a mai fost o dată în insolvență

Campioana României a mai fost în această situație în urmă cu mai mult de 6 ani. În februarie 2015, clubul a intrat în insolvență, având o datorie de circa 20 de milioane de euro.
După doi ani și trei luni, CFR Cluj a reușit să scape de probleme după ce Neluțu Varga a plătit datorii de 5 milioane de euro, ajutând echipa să fie reintegrată în circuit. Sub conducerea afaceristului, clubul a câștigat 4 titluri de campion al României, dar a și acumulat noi datorii, care în prezent fac dificile deplasările echipei.
Un parcurs bun în cupele europene în acest sezon ar fi ajutat clubul, însă CFR Cluj nu a reușit în grupele Conference League decât o remiză, fiind învinsă în celelalte trei etape.
Pentru echipa lui Dan Petrescu urmează două deplasări, la FC U Craiova, sâmbătă, de la ora 20:30, iar apoi joi, de la ora 22:00, la Randers.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
IERI LA 21:29
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50