Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj este campioana României pentru al cincilea sezon consecutiv! Craiova n-a putut să o ajute pe FCSB

Bianca Dumitru

Actualizat 15/05/2022 la 23:25 GMT+3

CFR Cluj a cucerit un nou titlu în Liga 1. Echipa lui Dan Petrescu este, pentru a cincea oară consecutiv, campioana României, cu o etapă înainte de încheierea play-off-ului.

CFR Cluj

Credit imagine: facebook

CFR Cluj s-a impus, pe teren propriu, în fața celor de la Universitatea Craiova, cu scorul de 2-1, în meciul din penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, și a pus capăt luptei pentru titlu.
Clujenii au deschis scorul încă din minutul 2, după ce Deac a executat o lovitură liberă. Mingea a ajuns la Boateng, care a trimis-o cu capul în poarta lui Pigliacelli, dintr-o poziție suspectă de offside.
În minutul 7, Craiova a avut o ocazie importantă, prin Baiaram, care a ajuns într-o poziție bună de șut, dar a fost blocat de portarul gazdelor. După 8 minute, Birligea a primit balonul de la Debeljuh și a șutat, însă nu a reușit să-i pună probleme lui Pigliacelli.
Pericolul s-a mutat rapid la poarta lui Letica, dar acesta nu a putut fi învins de șutul lui Andrei Ivan. Oltenii și-au continuat asaltul, având alte două ocazii în minutele 25 și 36, prin Screciu, care a trimis cu capul puțin pe lângă poartă, și Mateiu, al cărui șut a fost reținut de goalkeeper-ul CFR-ului.
Ultima ratare a primei reprize le-a aparținut jucătorilor lui Dan Petrescu. Păun a încercat un șut periculos, însă a fost incomodat de Găman, iar balonul a trecut peste poartă.
Citește și:
În partea a doua a meciului, CFR a încercat, în minutul 49, să-și dubleze avantajul prin Birligea, care a trimis, însă, mingea cu capul peste poarta lui Pigliacelli. Golul 2 al clujenilor a fost marcat de Debeljuh, în minutul 56, acesta profitând de o greșeală în defensivă a lui Găman.
Universitatea Craiova a redus rapid din diferență. În minutul 60, Mateiu a interceptat mingea la marginea careului și a șutat pe jos, fără ca Letica să aibă vreo șansă de a interveni. Golul echipei lui Laurențiu Reghecampf nu a fost, însă, suficient pentru ca FCSB să rămână în lupta pentru titlu.
În urma victoriei cu 2-1, CFR Cluj s-a distanțat la 4 puncte de FCSB înaintea duelului direct din ultima etapă a play-off-ului, după ce roș-albaștrii nu au reușit să câștige meciul cu FC Voluntari, încheiat cu scorul de 2-2.
În aceste condiții, echipa lui Dan Petrescu și-a adjudecat cel de-al cincilea titlu consecutiv în Liga 1, având în total în palmares 8 trofee de campioană a României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo