Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, lider în Liga 1 datorită lui Marius Șumudică! Cum arată clasamentul după revenirea lui Dan Petrescu

Bianca Dumitru

Publicat 01/11/2021 la 17:00 GMT+2

CFR Cluj este lider în Liga 1 cu o etapă înainte de încheierea turului acestei stagiuni. Cele mai multe puncte au fost acumulate de campioana României în primele runde, când pe banca tehnică se afla Marius Șumudică. După sosirea lui Dan Petrescu, echipa nu și-a mai menținut invincibilitatea, iar într-un clasament al ultimelor 7 runde, CFR Cluj ar fi abia pe locul 4.

Dan Petrescu

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj a avut un start perfect de sezon în Liga 1. Campioana României, sub comanda lui Marius Șumudică, a reușit 7 victorii în primele 7 etape ale stagiunii, luându-și un avans considerabil în fața marilor rivale. De exemplu, CFR avea cu 12 puncte peste FCSB și cu 9 mai mult decât Universitatea Craiova.
Din a opta rundă a campionatului, pe banca tehnică a clujenilor se află Dan Petrescu, alături de care echipa a înregistrat 5 victorii și două înfrângeri, în fața celor de la FC Botoșani (1-0) și Rapid (2-0).
Astfel, în clasamentul Ligii 1 pentru ultimele 7 etape, CFR Cluj s-ar afla abia pe locul 4, cu 15 puncte, la egalitate cu FC Voluntari, care a avut un parcurs destul de bun, legând 6 victorii consecutive în campionat înaintea înfrângerilor cu FC Argeș (2-0) și CFR Cluj (1-0).
Conform clasamentului rundelor 8-14, FCSB are cel mai bun parcurs în Liga 1, roș-albaștrii reușind 6 victorii consecutive. Această perioadă coincide cu sosirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a echipei, care a arătat mult mai bine în ultimele săptămâni decât în primele etape ale stagiunii.
În plus, Universitatea Craiova a acumulat și ea, în ultimele 7 etape, mai multe puncte decât echipa lui Dan Petrescu. Oltenii pregătiți de Laurențiu Reghecampf au înregistrat o remiză, o înfrângere și 5 victorii consecutive.
Clasament Liga 1 etape 8-14
Trebuie menționat faptul că FCSB are și un meci mai puțin disputat decât celelalte echipe prezente în clasamentul de mai sus, duelul cu Farul fiind amânat din cauza problemelor cauzate de Covid-19 cu care s-au confruntat roș-albaștrii. Restanța este programată a se disputa joi, 4 noiembrie, de la ora 17:30.
Ulterior, între 5 și 8 noiembrie se vor juca ultimele meciuri din turul sezonului 2021/22.

Programul etapei a 15-a a Ligii 1

Vineri, 5 noiembrie
  • Chindia Târgoviște - Gaz Metan Mediaș, ora 17:30
  • FC Argeș - FC Botoșani, ora 20:30
Sâmbătă, 6 noiembrie
  • CS Mioveni - UTA Arad, ora 17:30
  • FC U Craiova - Sepsi Sf. Gheorghe, ora 20:30
Duminică, 7 noiembrie
  • Farul - Universitatea Craiova, ora 15:30
  • Dinamo - CFR Cluj, ora 18:30
  • FC Voluntari - FCSB, ora 21:30
Luni, 8 noiembrie
  • Academica Clinceni - Rapid
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo