Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal au alcătuit echipa ideală a sezonului 2021/22 al Ligii 1. Jucătorii au fost aleși dintre cei care au evoluat în peste 60% din partidele disputate, fiind luate în considerare și prezențele în "Echipa etapei" sau titlurile de "Jucătorul meciului" adjudecate.
Cei mai mulți fotbaliști din 11-le ideal provin de la CFR Cluj și FCSB, fiecare dintre cele două echipe dând câte 3 jucători. În plus, FC Voluntari și Universitatea Craiova au câte doi reprezentanți, iar Farul Constanța unul.
Dintre cei 11 fotbaliști din echipa sezonului 2021/22, Ricardinho Varzim, Ciprian Deac și Andrei Ivan au evoluat în 39 de meciuri. La polul opus, jucătorul cu cele mai puține partide disputate este Andrei Burcă, fundașul CFR-ului care a jucat 30 de meciuri.
Liga Campionilor UEFA
Cristi Balaj a analizat remiza dintre CFR Cluj și FC Pyunik: "Am avut ghinion și neinspirație"
IERI LA 18:46
În ceea ce privește titlul de "Antrenorul sezonului", acesta a fost adjudecat de Dan Petrescu, tehnicianul care a condus-o pe CFR Cluj spre al cincilea titlu consecutiv în Liga 1.
Potrivit LPF, Petrescu are 6 titluri cucerite în cariera de antrenor, fiind la egalitate cu Emeric Jenei. Cei doi sunt depășiți în clasamentul tehnicienilor cu cele mai multe titluri de campion al României doar de Nicolae Nicușor Dumitru.
Citește și:

Echipa ideală a sezonului 2021/22 al Ligii 1

Portar: Mihai Popa (FC Voluntari)
Fundași: Ricardinho (FC Voluntari), Andrei Burcă (CFR Cluj), Iulian Cristea (FCSB), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova)
Mijlocași: Darius Olaru (FCSB), Bismarck Boateng (CFR Cluj), Florin Tănase (FCSB)
Atacanți: Ciprian Deac (CFR Cluj), Jefte Betancor (Farul Constanța), Andrei Ivan (Universitatea Craiova)
Antrenor: Dan Petrescu (CFR Cluj)
Liga Campionilor UEFA
Dan Petrescu a prefațat duelul cu Pyunik: "Fotbalul românesc e dezastru! Armenia a bătut România"
04/07/2022 LA 10:57
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
03/07/2022 LA 08:48