Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Concentrare maximă sau noroc? Unde era FCSB fără golurile marcate după minutul 85

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/05/2022 la 12:47 GMT+3

Să fie oare un interval de maximă concentrare sau pur și simplu să fie vorba de noroc? Cred că multă lume se întreabă asta, ținând cont de câte puncte a făcut FCSB-ul după minutul 85, numai în actualul sezon.

Florin Tănase (FCSB)

Credit imagine: facebook

Articol scris de Daniel Isvanca
Ultimul exemplu? Îl știm cu toții: victoria din Bănie, care poate cântări foarte mult în lupta pentru titlu, dacă atât ei, cât și CFR-ul vor merge cap la cap până în ultima etapă.
Totuși, să încercăm să descifrăm ce se întâmplă de fapt cu această echipă în ultimele minute din fiecare partidă, pentru că, urmează să aflați în rândurile următoare cât de mult a contat această insistență a roș-albaștrilor în actuala stagiune.

UNDE A ÎNCEPUT TOTUL?

Încă din a treia etapă, formația antrenată la momentul respectiv de Dinu Todoran a avut nevoie de intrarea lui Ianis Stoica pentru a lua punct de pe stadionul "Francisc von Neuman" din Arad în minutul 90, la capătul unei prestații foarte modeste a echipei.
Curios, de cele mai multe ori, FCSB a scos puncte cu goluri în ultimele minute, cu formații cu care, la prima vedere, nu ar fi trebuit să aibă probleme. În etapa cu numărul 11, aceștia au avut nevoie de un penalty la ultima fază pentru a tranșa disputa cu Chindia de la Ploiești, de unde a plecat cu toate cele 3 puncte, în ciuda unui nou joc modest, dar în care au presat mult pe final.
Un alt exemplu este duelul cu FC U Craiova 1948, când de asemenea, Claudiu Keșeru a adus punctul care a menținut echipa la 8 puncte de CFR Cluj. În plus, după ce au pierdut în meciul tur cu Rapid, roș-albaștrii s-au bucurat din plin de victoria pe Arena Națională, succes obținut grație unor noi reușite înscrise după minutul 90, care au adus 3 puncte nesperate în curtea echipei care așteaptă un titlu de 7 ani.
Citește și:

CUM AU DECURS DUELURILE ÎMPOTRIVA CELORLALTE CANDIDATE LA TITLU?

Meciul împotriva Universității Craiova, din etapa a 17-a, a fost unul dintre cele mai spectaculoase și norocoase din punct de vedere al cursului pe care l-a avut jocul, asta deși FCSB a condus cu scorul de 2-1. Oltenii au egalat și au pus o presiune foarte mare la poarta lui Vlad, însă, din nou, insistența oaspeților și-a spus cuvântul, aceștia reușind să puncteze prin Cordea.
Cu 8 etape înaintea încheierii sezonului regulat, campioana en-titre a venit la București, iar elevii "Bursucului" au scăpat printre degete o victorie care ar fi contat foarte mult în lupta pentru titlu. Cu riscul unei accidentări, Iulian Cristea a declanșat nebunia în tribune.
Ultimul meci din sezonul regulat a fost unul extrem de dificil, deși mulți microbiști considerau că acest meci este ca și adjudecat, însă, a fost nevoie de o execuție de geniu a lui Tavi Popescu, în minutul 90, pentru ca cele 3 puncte să rămână în "traista" echipei lui Toni Petrea.

LOT TÂNĂR + PRESIUNE URIAȘĂ = PLAY-OFF DE FOC

După eroarea gravă din meciul cu Argeș, din sezonul regulat, a avut loc o rocadă foarte importantă în angrenajul echipei, schimbare care nu a fost atât de comentată, cel puțin până în prezent. Deși a avut o presiune mare încă de la început, Ștefan Târnovanu a oferit până acum liniștea de care echipa avea nevoie între buturi, având prestații sigure și demonstrând că din punct de vedere mental este la un nivel foarte bun.
În a doua rundă a play-off-ului, Dumiter a adus 3 puncte mari, într-un moment în care CFR scăpa două puncte la Ovidiu. A devenit deja o rețetă, o rețetă de care Dan Petrescu s-a temut și încă se teme, cu două etape înainte de finalul sezonului.
Ultima "ispravă"? Victoria adusă de Mamut la Craiova, omul care nu mai marcase de aproximativ un an și 4 luni într-un meci și care a aruncat în aer cursa pentru titlu, oltenii urmând să înfrunte campioana României în Gruia. Echipa lui Reghecampf poate fi chiar un posibil arbitru în lupta pentru campionat.

UNDE ERA FCSB FĂRĂ GOLURILE MARCATE DUPĂ MINUTUL 85?

La finalul sezonului regulat, fără acele reușite, FCSB-ul ar fi terminat cu 51 puncte, adică, ar fi intrat în play-off cu un handicap de 12 puncte față de CFR Cluj și unul sub Universitatea Craiova.
Dacă echipa lui Toni Petrea nu ar fi câștigat la Pitești și duminica trecută pe "Ion Oblemenco", lupta la titlu nu ar mai fi existat și astăzi era sărbătoare în Gruia, pentru cucerirea celui de-al 5-lea trofeu consecutiv.
Să fie oare un semn sau să fie doar noroc chior? Vom afla în acest final de sezon!
Cine va câștiga titlul în Liga 1?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo