Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Craiova - Hermannstadt 1-0. Cicâldău, gol de generic! Pigliacelli, erou în prelungiri

Cosmin Cioboata

Actualizat 19/02/2021 la 23:50 GMT+2

Universitatea Craiova s-a impus la limită în fața lui FC Hermannstadt, scor 1-0, în etapa a 24-a din Liga 1. Alexandru Cicâldău a marcat singurul gol al meciului de pe "Ion Oblemenco", cu o execuție magnifică din lovitură liberă.

Alexandru Cicâldău

Credit imagine: Getty Images

Universitatea Craiova a obținut o victorie importantă împotriva lui FC Hermannstadt, în urma căreia s-a apropiat la un singur punct de FCSB și CFR Cluj, echipele de pe primul și al doilea loc. De notat că a fost primul succes obținut de olteni în Liga 1, cu Marinos Ouzounidis pe banca tehnică.
Oltenii au avut prima mare ocazie a meciului în minutul 16. Cicâldău a fost lansat în careu de Dan Nistor, cu o pasă inteligentă, și a finalizat cu un șut din întoarcere. Mingea a lovit ambele bare laterale și a sărit în fața porții, de unde Nicușor Bancu n-a reușit să reia în plasă.
Replica sibienilor a sosit 8 minute mai târziu, când Belu-Iordache a reluat plasat, la colțul lung. Pigliacelli a fost însă atent și a plonjat salvator, reținând balonul.

Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 1-0. Cicâldău, gol fantastic din lovitură liberă

Cicâldău a ieșit din nou la rampă în minutul 33, de această dată decisiv. Golgheterul Craiovei a executat minunat o lovitură liberă de la 16 metri, peste zid, la colțul lung, direct în vinclul porții lui Figueiredo. Grație reușitei superbe din această seară, Cicâldău a ajuns la 8 goluri înscrise în actualul sezon din Liga 1.
Trupa lui Ouzounidis putea să-și dubleze avantajul în minutul 63, dar Ivan n-a profitat de gafa lui Figueiredo. Portarul lui Hermannstadt a încercat să-l dribleze pe Ivan, dar atacantul oltenilor a fost atent și l-a deposedat. Mingea a sărit paralel cu linia porții, iar fundașul sibienilor, Matricardi, a fost atent și a ajuns înaintea lui Ivan și a respins.
2 minute mai târziu, a venit rândul lui Figueiredo să-și salveze echipa. Portarul oaspeților a intervenit excelent la lovitura de cap a lui Marius Constantin.

Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 1-0. Pigliacelli, dublă-paradă în prelungiri

Formația lui Liviu Ciobotariu puea să dea lovitura în prelungirile meciului, dar Pigliacelli a făcut minuni. Portarul oltenilor a fost pus la încercare de Matricardi, cu două șuturi din careul mic, dar italianul a intervenit miraculos și a asigurat cele 3 puncte pentru Craiova.
S-a încheiat 1-0 pentru Universitatea Craiova, care s-a apropiat la un singur punct de FCSB și CFR Cluj, pe locul 3 din Liga 1. De notat că "roș-albaștrii" și campioana en-titre încă nu au jucat în această etapă.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo