Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răspunsul celor de la TAS după ce CSA Steaua a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga 1

Bianca Dumitru

Actualizat 20/05/2022 la 16:55 GMT+3

CSA Steaua a mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde a atacat decizia FRF prin care nu i s-a permis disputarea barajului de menținere / promovare în Liga 1, cerând suspendarea partidelor programate pe 21 și 28 mai.

CSA Steaua

Credit imagine: facebook

UPDATE | Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins cererea Clubului Sportiv al Armatei Steaua privind suspendarea barajului de promovare în Liga 1.
"Tribunalul de la Lausanne a respins cererea CSA Steaua, așadar barajul de promovare în Liga 1 se va disputa mâine (n.r. sâmbătă), așa cum era programat. Instanța a luat în calcul legea din România și a considerat că argumentele Clubului Sportiv al Armatei nu sunt suficiente pentru a suspenda disputarea barajului", a explicat juristul Federației Române de Fotbal, Adrian Stângaciu, pentru Agerpres.
Oficialul FRF a menționat că CSA Steaua are totuși posibilitatea de a face apel la TAS în privința dreptului său de participare la baraj. "Acum TAS a judecat numai cererea de suspendare a barajului. CSA poate în continuare să facă apel privind dreptul său la baraj.
Dar ținând cont de decizia de azi a instanței, șansele lor sunt egale cu zero din punctul meu de vedere, mai ales că meciurile se vor fi încheiat la finalizarea apelului", a precizat Adrian Stângaciu.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a acționat în judecată Federația Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) și cere suspendarea barajului de promovare în Liga 1, o decizie urmând să fie anunțată în cursul zilei de astăzi.
"Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga 1. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat și noi. Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra. Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunțați târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentația, iar acum așteptăm să primim decizia.
Astăzi o vom primi cu siguranță pentru că mâine este meciul de baraj (n.r. - Concordia Chiajna - Chindia Târgoviște, prima manșă) și nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS", a menționat juristul FRF, Adrian Stângaciu, pentru Agerpres.
Oficialul FRF a precizat că, la fel ca la orice proces, șansele sunt 50-50%. "Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă. Însă și CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem ce spune instanța", a explicat el.
Citește și:

"U" Cluj și Concordia Chiajna, calificate la baraj

CSA Steaua a încheiat play-off-ul Ligii 2 pe locul patru, dar nu are drept de promovare, astfel că locul său la baraj a fost luat de echipa clasată pe poziția a cincea, Concordia Chiajna. Conform Legii Sportului cluburile de drept public, finanțate de la bugetul de stat, cum este cazul Stelei, nu au dreptul să promoveze în Liga 1, competiție unde sunt acceptate doar cele organizate ca persoane juridice de drept privat.
"În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1", a menționat FRF pe site-ul oficial.
Sâmbătă, 21 mai, este programată manșa tur a celor două meciuri de baraj pentru promovarea în Liga 1: Concordia Chiajna - Chindia Târgoviște (ora 15:30) și Universitatea Cluj - Dinamo (ora 20:30).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo