Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum l-au convins dinamoviștii pe Deian Sorescu să rămână la echipă! Ce sumă de bani a încasat

Bianca Dumitru

Publicat 17/09/2021 la 11:30 GMT+3

Deian Sorescu a fost aproape să plece de la Dinamo în această vară. Mutarea fotbalistului era considerată a ajuta clubul din punct de vedere financiar, însă căpitanul a fost convins să rămână după ce fanii i-au plătit o parte din datorii.

Deian Sorescu

Credit imagine: Getty Images

Deian Sorescu a fost aproape de despărțirea de Dinamo în această vară. Căpitanul din Ștefan cel Mare a atras atenția mai multor cluburi din Europa după prestațiile bune pe care le-a avut în startul acestui sezon, când a înscris 5 goluri, devenind golgheterul Ligii 1 după primele etape.
Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a fost dorit, printre altele, de Gaziantep, Legia Varșovia și FCSB, care a făcut o ofertă de 700.000 de euro, dar a ales să rămână la Dinamo după ce i-au fost plătite mai multe restanțe salariale.
Potrivit GSP, înaintea intrării în insolvență, Dinamo avea să-i plătească lui Sorescu 24.600 de euro. În această sumă erau incluse salariile pe lunile mai și iunie, dar și bonusuri de performanță. Din acești bani, fanii din programul DDB i-au achitat fotbalistului 18.600 de euro pentru a-l convinge să rămână la echipă.
În acest moment, căpitanul lui Dinamo ar mai avea de primit 6.000 de euro, sumă care reprezintă bonusuri și pentru care jucătorul a făcut o solicitare la masa credală. Aceasta i-a fost respinsă de administratorul judiciar al clubului, decizie care nu a fost încă contestată de Sorescu.

Dinamo, în plin scandal cu Bonetti

După 5 meciuri la rând fără gol marcat, Iuliu Mureșan l-a dat afară pe Dario Bonetti de pe banca tehnică, însă acesta din urmă nu-și dorește să plece și refuză, iată, rezilierea contractului, la o zi după ce Sorin Colceag a fost numit interimar în această funcție.
Picătura care a umplut paharul în dreptul lui Bonetti a fost cea mai mare umilinţă din istoria disputelor cu FCSB, scor 0-6. Dezamăgit pentru că a fost înlătura de la club de Iuliu Mureșan, Dario Bonetti blochează acum numirea noului antrenor și refuză să semneze rezilierea contractului.
Pentru cele două luni petrecute în Ștefan cel Mare, conducerea și Bonetti au căzut de acord ca italianul să primească salariile pe două luni, adică 12.000 de euro. Totuși, italianul nu-și dorește să plece de pe banca tehnică fiind alungat de Iuliu Mureșan, și deși Dinamo l-a anunțat pe Sorin Colceag în poziția de antrenor interimat, despărțirea de Bonetti nu s-a produs deocamdată și în acte.
După 8 etape, Dinamo se află pe locul 14 în clasamentul Ligii 1, cu 6 puncte. În următoarea rundă, "câinii roșii" vor primi vizita celor de la FC Botoșani duminică, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo