Miercuri, 22 decembrie, site-ul transfermarkt.com a actualizat cotele fotbaliștilor din Liga 1. Cel mai valoros jucător din România este în continuare Florin Tănase, a cărui cotă a crescut cu o jumătate de milion de euro.
Pe podiumul clasamentului celor mai bine cotați fotbaliști din campionat se află alți doi jucători de la FCSB. Este vorba despre Darius Olaru și Florinel Coman, a căror cotă de piață este de 4 milioane de euro, în cazul celui din urmă înregistrându-se o scădere de 500.000 de euro față de precedenta actualizare.
În total, în topul celor mai bine cotați 10 fotbaliști din Liga 1, FCSB și CFR Cluj au câte 4 reprezentanți, ceilalți doi jucători fiind legitimați la Dinamo (Deian Sorescu) și Universitatea Craiova (Nicușor Bancu).
Romanian Liga I
Motivul pentru care Florin Tănase nu a mai plecat de la FCSB! Cine a blocat transferul în Emirate
13/01/2022 LA 10:25
Citește și:

Cum se modifică valorile de piață ale fotbaliștilor

Românul care se ocupă de cotele jucătorilor din Liga 1, Cătălin Cîmpanu, a vorbit despre modul în care sunt stabilite valorile de piață ale fotbaliștilor. Acesta a punctat cine sunt cei ale căror cote au crescut sau au scăzut cel mai mult și a spus că un element important este puterea financiară a echipei la care este legitimat un jucător.
În plus, Cătălin Cîmpanu a declarat că se așteaptă ca valoarea de piață a Ligii 1 să depășească în curând 200 de milioane de euro.
"Chiar de dimineață s-au actualizat cotele din Liga 1. La plusuri ar fi valoarea lui Florin Tănase, care a crescut cu 500.000 de euro, Jefte Betancor de la Farul, Andrei Ivan și Ianis Stoica, care au primit mai puțin, dar procentual foarte mult.
La scăderi ar fi Florinel Coman, la care, e clar, din cauza accidentărilor, Budescu, vârstă și evoluții, Koljic, care a venit cu o cotă bunicică, dar nu a avut neapărat evoluții bune.
Tot FCSB este cea mai valoroasă echipă din Liga 1, la distanță mică de CFR. Dinamo are un lot de 10 milioane de euro, sunt cazuri dese în care se întâmplă asta. Au un lot de 38 de jucători, au un jucător care s-a remarcat, să zicem, deși nu a fost constant și chiar a avut niște etape în care nu a jucat la adevărata lui valoare, dar care o cotă de 1.9 milioane, de aproape 20% din echipă. Ar mai fi Iliev, care pleacă, care a venit cu o cotă destul de mare, și Cătălin Itu.
Nu scad foarte mult cotele ca să nu fie ca un grafic de EKG pentru că sunt unii jucători care și-au făcut un nume în timp și chiar dacă au 2-3 luni mai proaste, nu pot fi puși pe picior de egalitate un jucător de 1 milion de euro cu unul de 100.000 de euro.
Nu poți spune că este un algoritm matematic fix foarte obiectiv. În general, ne uităm la minutele jucate, nivelul echipei, vârsta, meciuri internaționale, goluri, pase decisive, evoluția defensivă a echipei, imagine publică. A fost cazul lui Dennis Man. Chiar și declarațiile patronului i-au ridicat cota, mult peste ceea ce am declarat noi.
Se ia în calcul și puterea financiară a echipei la care joacă. Probabil o să depășim 200 de milioane de euro (n.r. ca și cotă de piață a Ligii 1). Florinel Coman are un an de când joacă puțin, dar i-am scăzut cota treptat.
Efectiv ca și cotă de piață, datorită inflației, mi se pare că nu s-a schimbat nivelul din trecut. Dar față de campionatele din spate suntem într-o scădere vizibilă, ne-am distanțat valoric de campionatele din Europa, chiar și din jurul României", a spus Cătălin Cîmpanu, potrivit Sport.ro.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Romanian Liga I
De ce nu pleacă FCSB în cantonament în străinătate! Ce măsuri au luat roș-albaștrii
06/01/2022 LA 10:10
Romanian Liga I
Florin Tănase, ca și plecat de la FCSB! Detaliile transferului în Emiratele Arabe Unite
27/12/2021 LA 13:45